کاهش تولید خودرو در آبان ۱۴۰۳، آیا وضعیت تا پایان سال بهبود می‌یابد؟

به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، شاهد کاهش تولید خودرو در آبان ۱۴۰۳ بوده‌ایم. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارش خود آبان ۱۴۰۳ را بدترین دوره برای صنعت خودرو و قطعه‌سازی کشور دانسته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش ماهانه خود، شاخص تولید، فروش و قیمت شرکت‌های بورسی را محاسبه می‌کند. صنعت خودرو و قطعه نیز به‌عنوان یکی از صنایع تأثیرگذار در این گزارش، ارزیابی می‌شود. پس از انتشار این گزارش، روزنامه دنیای اقتصاد نیز به آن پرداخت. تولید و فروش خودرو بر سایر صنایع مانند فولاد، پلاستیک و الکترونیک تأثیر مستقیم دارد.

روند نامطلوب کاهش تولید خودرو در آبان ۱۴۰۳

به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، شاخص تولید خودرو در آبان ۱۴۰۳ نسبت به آبان ۱۴۰۲، ۱۶.۲ درصد کاهش یافته است. شاخص فروش خودرو نیز آبان ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، ۱۴.۳ درصد کمتر شده است.

کاهش تولید خودرو حتی در مقایسه با ماه نخست پاییز ۱۴۰۳ نیز محسوس است. تولید خودرو در آبان ۱۴۰۳ نسبت به مهر ۱۴۰۳، افت ۲۲.۴ درصدی را تجربه کرد. آبان ۱۴۰۳ میزان فروش خودرو نیز نسبت به مهر همین سال ۱۳.۳ درصد کاهش یافته است.

روند کاهش تولید خودرو طی آبان ۱۴۰۳، درحالی اتفاق افتاد که پایان این ‌ماه قیمت خودرو ۳۰ درصد افزایش یافت؛ به‌عبارتی یکی از بدترین شرایط برای تولید و فروش خودرو در آبان‌ اتفاق افتاد تا درنهایت به مرحله افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو رسیدیم. روزنامه دنیای اقتصاد اعتقاد دارد افت تولید و فروش خودرو و هم‌زمانی آن با تصمیم وزارت صمت درباره افزایش قیمت خودروها می‌تواند پشت‌صحنه افت خودروسازی را آشکار کند.

روزنامه دنیای اقتصاد مواردی مانند دپوی خودرو، کم‌فروشی،‌ کاهش تولید، رشد مطالبات قطعه‌سازان و مواردی از این قبیل را سناریو‌های قبل از افزایش قیمت خودرو دانسته است. خودروسازان هنگامی که می‌خواهند مجوز افزایش قیمت خودرو را بگیرند، این سناریوها را اجرا می‌کنند. رشد قیمت خودروهایی که رقیبی ندارند، تنها منجی خودروسازان کشور به حساب می‌آید.

آیا شاهد افزایش تولید خودروسازی‌ها در زمستان ۱۴۰۳ خواهیم بود؟

بااین‌حال خودروسازان نمی‌توانند در بازار انحصاری و تشنه خودرو ایران، به‌راحتی و بدون آمادگی قیمت‌ها را افزایش دهند. مشتریان همواره به افزایش قیمت خودروهای داخلی انتقاد می‌کنند. همچنین مشتریان ایرانی طی ۲ دهه گذشته، همواره از کیفیت خودروهای داخلی شکایت کرده‌اند. باید منتظر باشیم تا گزارش‌های بعدی مرکز پژوهش‌های مجلس را بخوانیم. اگر تولید و فروش خودرو طی آذر تا اسفند ۱۴۰۳ افزایش یابد، می‌توان با اطمینان زیادی گفت افزایش قیمت خودرو منجر به افزایش تولید و عرضه این محصول شده است.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها