رونمایی از یک ابزار غیر تورمی برای افزایش تولید/تسهیل معاملات بورس کالا و تامین نقدینگی واحد‌های تولیدی

وزیر اقتصاد گفت: تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌های کالایی” یک طرح غیر تورمی برای افزایش تولید است.

کد خبر : ۱۶۸۱۶۶

به گزارش ایبنا، عبدالناصر همتی عصر چهارشنبه (۹ آبان ماه) در مراسم رونمایی از “دستورالعمل تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌های کالایی” در حاشیه ششمین جلسه شورای ملی تأمین مالی، با بیان اینکه رونمایی امروز در جهت روان سازی معاملات بورس کالا است، اظهار داشت: پیش از این، تقریبا ۵۰ درصد معاملات بورس کالا به صورت نقدی و ۵۰ درصد به صورت غیر نقدی انجام می‌شد.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد:، اما رونمایی که امروز بر مبنای “ماده ۲۰ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت” صورت گرفت، این اجاره را می‌دهد تا بورس کالا بتواند از ابزار‌هایی استفاده کند که این مبادلات به صورت غیر نقدی، اما آنلاین انجام شود.

همتی با بیان اینکه سه ابزار مالی “اوراق گام”، “ال. سی داخلی” و “برات الکترونیکی” به عنوان پشتوانه معاملات بورس کالا داریم، اضافه کرد: اوراق گام چند سال پیش ایجاد شده و توسط بانک‌ها منتشر می‌شود و اکنون نیز در حال استفاده در بورس کالا است. وی با اشاره به اینکه ال سی داخلی نیز توسط بانک‌ها صادر می‌شود، ادامه داد: سامانه برات الکترونیکی نیز در وزارت اقتصاد است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: با ابلاغ”دستورالعمل تأمین مالی در زنجیره تأمین به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس‌های کالایی”، معاملات در بورس کالا بسیار روان شده و بر اساس تضمین‌هایی که داده می‌شود دیگر نیازی به انجام نقدی معاملات نیست و بدین ترتیب تحول مهمی در معاملات بورس کالا رخ می‌دهد. همتی درباره مزایای این نوع تامین مالی برای بخش تولید گفت: این ابزار می‌تواند به رفع مشکل تامین مالی زنجیره تولید کمک کند.

وی با یادآوری اینکه مشکل واحد‌های تولیدی ما معضل نقدینگی است، ادامه داد: این ابزار مالی که اکنون رونمایی شد، کمک زیادی به رونق تولید می‌کند، زیرا افرادی که در زنجیره تولید، نیاز به تامین مالی دارند می‌توانند از این ابزار‌ها استفاده کنند. وزیر اقتصاد تاکید کرد: این ابزاری که امروز رونمایی شد، یک اقدام غیر تورمی برای افزایش تولید است که بسیار برای بخش تولید کشور مفید است.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها