استارتاپ مورد حمایت بیل گیتس از آب، کره می‌گیرد!

«بیل گیتس» سرمایه خودش را روی استارتاپی کالیفرنیایی گذاشته‌ است که معتقد است می‌تواند با استفاده از کربن دی‌اکسید و هیدروژن، اسپری غنی و چرب شبیه کره درست کند. البته کره فقط شروع کار است، در ادامه باید منتظر تولید شیر، بستنی، پنیر و حتی گوشت در این استارتاپ باشیم.

استارتاپ Savor از فرایند ترموشیمیایی برای ایجاد چربی حیوانی استفاده می‌کند که عاری از ردپای محیطی صنایع لبنی و جایگزین‌های گیاهی است.

تولید کره از کربن دی‌اکسید و هیدروژن

گیتس در پستی وبلاگی نوشت: «آنها با این واقعیت شروع کردند که همه چربی‌ها از زنجیره‌های مختلفی از اتم‌های کربن و هیدروژن ساخته‌ شده‌اند. سپس تصمیم گرفتند همان زنجیره‌های کربن و هیدروژن را بسازند اما بدون دخالت حیوانات یا گیاهان. محققان Savor درنهایت فرایندی را توسعه دادند که شامل گرفتن کربن دی‌اکسید از هوا و هیدروژن از آب، گرم‌کردن‌ و اکسیدکردن‌ آنها برای شروع فرایند جداسازی اسیدهای چرب و فعال‌سازی و سپس تشکیل چربی بود.»

بسیاری از ما آمارها را می‌دانیم. طبق گفته‌ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)، دامداری‌ها مسئول ۱۴.۵ درصد کل انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان هستند. جایگزین‌های چربی حیوانی که از روغن نخل استفاده می‌کنند، نیز موجب جنگل‌زدایی گسترده و نابودی تنوع زیستی می‌شوند.

اما می‌دانیم محصولات لبنی چقدر خوشمزه‌اند؛ پس حمایت مشتاقانه گیتس برای هیجان‌زده شدن مردم درمورد ایده کره تهیه‌شده‌ از کربن دی‌اکسید کافی خواهد بود؟

گیتس نوشت: «ایده روی‌آوردن‌ به چربی‌ها و روغن‌های آزمایشگاهی ممکن است ابتدا عجیب به‌ نظر برسد اما پتانسیل آنها برای کاهش قابل‌توجه ردپای کربن بسیار زیاد است. با استفاده از فناوری‌ها و فرایندهای اثبات‌شده‌، یک قدم به اهداف آب‌وهوایی خود نزدیک‌تر می‌شویم.»

کره این شرکت به‌راحتی تولید می‌شود و مقیاس‌پذیر است اما متقاعدکردن مردم برای تعویض کره و سایر محصولات لبنی با غذاهای تجربی، همچنان چالش خواهد بود.

گیتس معتقد است، حمایت او باید بیشتر از گفتگو باشد. وی می‌نویسد: «چالش بزرگ ما پایین آوردن قیمت است تا محصولاتی مانند این مقرون‌به‌صرفه شوند و به همان قیمت چربی حیوانی یا کمتر برسند. Savor در اینجا شانس خوبی برای موفقیت دارد؛ زیرا مراحل کلیدی فرایند تولید چربی آنها در صنایع دیگر کار می‌کند.»

او افزود: «این فرایند هیچ گاز گلخانه‌ای آزاد نمی‌کند و از زمین کشاورزی و کمتر از یک‌هزارم آب مورد استفاده در کشاورزی سنتی، استفاده می‌کند اما مهم‌تر از همه این است که طعم بسیار خوبی دارد؛ مانند کره واقعی.»

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها