سیاست تثبیت باید ادامه یابد/ راهکار رسیدن به اقتصاد توسعه‌یافته

در گفت‌وگو با ایبنا مطرح شد؛

با توجه به اینکه ابزار ثبات اقتصادی، ثبات ارزی است باید هرطور شده سیاست‌های ثبات اقتصادی و تثبیت ارز را پیش ببریم.

کد خبر : ۱۶۳۳۷۹

علی قنبری؛ اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره اهمیت ثبات نرخ ارز و اثرات این رویه بر بازار‌های مختلف اظهار کرد: با اینکه اقتصاددان‌ها در موضوع نوسانات نرخ ارز و اثرات مختلف آن بر اقتصاد متفق القول هستند، اما در این موضوع که نظام ارزی حاکم بر اقتصاد کشور چگونه باشد با هم اختلافاتی دارند، چراکه عده‌ای ازاقتصاددان‌ها قائل به تک نرخی شدن ارز هستند، اما گروه دیگر اعتقاد دارند باید نظام ارزی شناور بر اقتصاد حاکم شود، اما آنچه در این بین در شرایط حاضر باید مورد توجه قرار بگیرد ثبات ارزی و تثبیت اقتصادی است.

 

وی در این باره افزود: نوسانات ارزی و اثرات آن بر بازار‌های مختلف و بازار‌های مالی و صنایع و تولیدات کشور را نباید دست کم گرفت بلکه باید مانع وقوع ریسک‌هایی شد که بر اقتصاد اثرگذارند.

 

قنبری یادآور شد: نوسانات ارزی همواره عامل ریسک‌های اقتصادی بوده‌اند به این خاطر تثبیت نرخ ارز و حرکت به سمت کاهش آن به نفع بازار‌های مالی و تولید است؛ چراکه دارندگان سرمایه با اطمینان نسبت به عدم وجود ریسک اقتصادی و ثبات در بازار‌های مختلف در فعالیت‌های مولد سرمایه گذاری می‌کنند.

 

به گفته این استاد دانشگاه، اگر سرمایه‌ها به سمت بازار‌های مالی و بانک‌ها برای هدایت به سمت تولید برود قطع به یقین اقتصادی توسعه یافته خواهیم داشت.

 

وی گفت: رشد اقتصادی محصول سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد است به این دلیل باید ثبات اقتصادی و ارزی تامین شود تا به مقصد مورد نظر یعنی تسریع رشد اقتصادی برسیم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: با توجه به اینکه ابزار ثبات اقتصادی، ثبات ارزی است باید هرطور که شده سیاست‌های ثبات اقتصادی و تثبیت ارز را پیش ببریم؛ منتها در میان مدت به سمت تک نرخی شدن نیز حرکت کنیم چراکه چند نرخی بودن ارز فسادزاست و به نفع سوداگران و روابط ناسالم اقتصادی است.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها