استقرار سامانه جامع مالیاتی راهکار جلوگیری از انحراف منابع

در گفت‌وگو با خبر مطرح شد؛

کارشناس اقتصادی معتقد است: ریشه دریافت وام‌هایی که به اسم تولید اما به کام دلالی است باید خشکانده شود.

کد خبر : ۱۷۴۷۷۷

احمد صالحی؛ کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبر درباره توزیع عادلانه تسهیلات بانکی بین بنگاه‌های کوچک، متوسط و بزرگ به چند نکته اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که زمینه ساز توزیع عادلانه تسهیلات بین بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی می‌شود توجه لازم به ایجاد شفافیت ونظارت است. به نظر می‌رسد در وهله اول بانک مرکزی با راه‌اندازی وب سایتی می‌تواند کسانی که به هر عنوانی وام گرفته‌اند را به صورت شفاف به مردم معرفی کند تا امکانی برای دریافت تسهیلات برای کسانی که وام نگرفته یا برای توسعه کسب و کار خود نیازمند دریافت تسهیلات هستند فراهم شود.

وی ادامه داد: موثرترین اقدام برای توزیع عادلانه تسهیلات بین بنگاه‌های تولیدی توجه لازم به بسترسازی برای استفاده از ظرفیت‌های نظام جامع مالیاتی است، چراکه وجود چنین بستری مانع انگیزه دریافت وام و تسهیلات نه برای تولید، بلکه برای سفته‌بازی می‌شود.

صالحی به مزایای این طرح اشاره کرد و گفت: وقتی نظام جامع مالیاتی مردم را رصد کند دیگر کسی نمی‌تواند برای خرید خودرو وسکه یا هرگونه دلالی وام دریافت کند، پس ریشه دریافت چنین وام‌هایی که به اسم تولید است و به کام دلالی اینگونه باید خشکانده شود. در این صورت است که کارآفرینان و دارندگان ایده‌های نو و خلاقانه با سهولت بیشتری می‌توانند وام بانکی دریافت کنند، چراکه اساسا تقاضای وام توسط کسانی که نیاز مبرمی به تسهیلات ندارند حذف می‌شود.

صالحی معتقد است: اصولا وام گرفتن باید برای مردم پرهزینه باشد بدین معنا که اگر کسی وامی گرفت و خرج سوداگری کرد اداره مالیات باید از او مثلا ۲۵ درصد یا بیشتر مالیات دریافت کند ضمن اینکه مجبور به پرداخت سود بانکی نیز باشد، در این شرایط دریافت وام برای کسی که از محل تسهیلات نمی‌تواند درآمد زایی تولیدی داشته باشد به صرفه نیست.

وی در این باره افزود: در صورتی که این طرح اجرا شود در ۱۰ سال آینده شاهد کاهش تقاضای دریافت وامی می‌شویم که در اصل صرف سفته بازی و فعالیت‌های غیرمولد می‌شود. بی تردید باید با زبان قانون کار کرد، چراکه هرگونه فعالیت پلیسی، جواب نمی‌دهد و نمی‌تواند مانع از هدایت تسهیلات به سمت دلالی وسوداگری شود.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها