«عبدالناصر همتی»، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در جدیدترین اظهارنظر خود، بر آمادگی وزارت اقتصاد برای عرضه خودرو در بورس تأکید کرد. به گفته او، اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) برای این کار اعلام آمادگی کند؛ از نظر وزارت اقتصاد و سازمان بورس هیچ مانعی سر راه این اقدام وجود ندارد. عرضه خودروهای سواری در بورس نیازمند هماهنگی وزارت صمت، سازمان بورس و شورای رقابت است.
همچنین بخوانید: اختلاف نظر وزرای دولت چهاردهم برای ازسرگیری عرضه خودرو در بورس
به گفته همتی، فروش خودروهای سواری در بورس میتواند باعث شفافیت بیشتر بازار خودرو شود. همچنین فروش خودروها در بورس کالا شیوهای کارآمد و عادلانه برای دسترسی مصرفکنندگان به خودروهاست. به گفته همتی، وزارت اقتصاد و سازمان بورس از فرایند عرضه خودروهای سواری در بورس کالا حمایت میکنند. همتی امیدوار است با فروش خودرو در بورس، قیمتگذاری دستوری بهتدریج از خودروسازی حذف شود و بازار خودرو شفافتر شود.
عرضه خودرو در بورس نیازمند همکاری وزارت صمت است
باوجود اعلام آمادگی وزارت اقتصاد و سازمان بورس، این وزارت صمت است که باید این برنامه را اجرا کند. همچنین شورای رقابت باید بر این رویه نظارت داشته باشد تا مانع ایجاد انحصار شود.
برخی کارشناسان اقتصادی عقیده دارند عرضه خودروهای سواری در بورس کالا میتواند شفافیت بازار را افزایش دهد و این حوزه را از رکود خارج کند. بازار خودرو بهدلیل افزایش بیش از حد قیمتها و کاهش قدرت خرید مصرفکنندگان در شرایط رکود شدید قرار دارد. فروش خودرو در بورس فرایند مستقیم عرضه کالا و خرید آن است. با مراجعه مصرفکنندگان به بورس کالا برای خرید خودرو، قیمتها در بازار کاهش مییابد؛ چراکه فروشندگان نمیتوانند خودروها را با قیمت قبلی عرضه کنند.
فروش خودروهای سواری در بورس یکی از راهکارهای وزارت صمت در زمان فاطمیامین برای مدیریت بازار خودرو بود. این طرح نیمه دوم سال ۱۴۰۱ اجرا شد و طی آن خودروسازان بزرگ و کوچک محصولات سواری خود را در بورس عرضه کردند. بهدنبال مخالفت شورای رقابت، عرضه خودرو در بورس پس از مدتی متوقف شد. پس از آن نیز فقط خودروهای تجاری اجازه عرضه در بورس را داشتند و عرضه خودروهای سواری در بورس متوقف شد.