عوامل موثر بر رشد قیمت طلا در ایران و جهان/ تقاضای هیجانی به افزایش نرخ‌ها کمک می‌کند

تجربه نشان داده وقتی قیمت طلا بالا می‌رود، مردم به این امید افزایش قیمت در آینده اقدام به خرید طلا می‌کنند.

کد خبر : ۱۶۷۸۵۵

به گزارش خبر، علی اصغر جمعه‌ای، نائب رئیس اتاق بازرگانی سمنان با بیان اینکه افزایش قیمت طلا در یک کشور تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می‌گیرد که می‌توان آن‌ها را به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم کرد، گفت: عوامل داخلی شامل تورم، سیاست‌های پولی و مالی و نوسانات ارزی می‌شود.

وی افزود: تغییرات در تقاضای بازار داخلی نیز می‌تواند بر قیمت طلا تأثیر بگذارد به عنوان نمونه در مواقع بی‌ثباتی اقتصادی یا سیاسی، مردم بیشتر به خرید طلا روی می‌آورند، البته در وضعیت فعلی عوامل خارجی نیز بر روند قیمت طلا در کشور اثر گذاشته است به طوری که نوسانات دلار آمریکا به صورت مستقیم بر نرخ طلا در کشور‌ها اثر می‌گذارد.

جمعه‌ای بیان کرد: رکود اقتصاد جهانی، افزایش نرخ بیکاری و یا بحران‌های مالی بین‌المللی نیز می‌تواند باعث افزایش تقاضا برای طلا به عنوان یک دارایی شود، البته تغییرات نرخ بهره در ایالات متحده و سیاست‌های فدرال رزرو هم تأثیر زیادی بر قیمت جهانی طلا دارد.

نائب رئیس اتاق بازرگانی سمنان با اشاره به درگیری‌های اخیر در منطقه خاورمیانه گفت: جنگ‌ها، تحریم‌ها و بی‌ثباتی‌های سیاسی جهانی معمولاً باعث افزایش قیمت طلا می‌شوند؛ چون سرمایه‌گذاران به دنبال کاهش ریسک‌های بین‌المللی هستند و در نتیجه باید بگوییم که هرچند عوامل داخلی مانند تورم در افزایش قیمت طلا در داخل کشور مؤثرند؛ اما عوامل خارجی به ویژه نوسانات قیمت جهانی طلا و شرایط اقتصادی بین‌المللی نیز نقش بسیار مهمی در افزایش این نرخ دارند.

جمعه‌ای با اشاره به این موضوع که در کشور ما مردم به طلا نه تنها به عنوان یک کالای زینتی، بلکه به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت نگاه می‌کنند، بیان کرد: این نگرش باعث افزایش تقاضا برای خرید طلا می‌شود و تجربه نشان داده وقتی قیمت طلا بالا می‌رود، مردم به این امید افزایش قیمت در آینده اقدام به خرید طلا می‌کنند. این افزایش تقاضا به نوبه خود باعث بالا رفتن قیمت‌ها می‌شود و این چرخه ادامه می‌یابد.

وی در پایان تاکید کرد: در مجموع، ترکیبی از عوامل اقتصادی، اجتماعی و روانی باعث می‌شود که در شرایط افزایش قیمت طلا، تقاضا نیز به طور قابل توجهی افزایش یابد و این منجر افزایش قیمت می‌شود.

 

منبع: ایسنا

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها