سیتروئن C3-XR توسط سایپا رونمایی شد، بازگشت محصول پسابرجامی به جاده مخصوص

سایپا روز گذشته در حضور خبرنگاران و اهالی رسانه، از سیتروئن C3-XR رونمایی کرد تا به‌زودی شاهد عرضه این خودرو در بازار باشیم. به بیان مدیران سایپا، این خودرو در قالب ۳ تیپ V1، V2 و V3 روانه بازار می‌شود تا امکان خرید آن برای اقشار مختلف فراهم شود.

سیتروئن C3-XR که در گذشته با نام سایپا سیلک و پروژه M44 نیز شناخته می‌شد، در واقع نسخه چینی سیتروئن C3 است؛ خودروی که سایت سایپاسیتروئن کاشان در مدتی کوتاهی تولید کرد.

به گفته مدیران سایپا، فروش سیتروئن C3-XR از اواخر خرداد یا اوایل تیر ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد. قیمت این خودرو نیز در محدوده یک‌میلیارد و ۴۰۰ میلیون تا یک‌میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تخمین زده شده است. نخستین بخشنامه فروش این خودرو که خرداد اجرا می‌شود، از نوع فروش فوری با تحویل ۹۰ روزه خواهد بود.

نگاه اولیه

پژوسیتروئن همکار قدیمی و باسابقه دانگ فنگ چین محسوب می‌شود و سیتروئن C3-XR نیز نتیجه همین همکاری است. این خودرو سال ۲۰۱۴ محصول اختصاصی بازار چین معرفی شد. از آن زمان تاکنون، این خودرو ۲ فیس‌لیفت (سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱) تجربه کرده است. نسخه‌ای که سایپا کاشان برای مونتاژ انتخاب کرده، دومین فیس‌لیفت این خودرو است.

طراحی داخلی و خارجی

برای افرادی که سیتروئن C3 را از نزدیک دیده‌اند، سیتروئن C3-XR خودروی آشنا به حساب می‌آید. نمای جلوی این خودرو تزیینات کرومی و چراغ‌های LED باریک دارد. در نمای جانبی نیز خطوط برجسته را می‌بینیم که ظاهری کپل به خودرو داده است. این ظاهر جذاب با رینگ‌های آلیاژی ۱۶ اینچی دورنگ تکمیل می‌شود. چراغ‌های عقب نیز زبان طراحی حال‌حاضر سیتروئن را به کار گرفته‌‌اند. صندوق عقب خودرو نیز دهانه عریضی دارد. این خودرو بااینکه کراس‌اووری جمع‌وجور یا هاچ‌بک کراس محسوب می‌شود، صندوق عقب ۴۲۰ لیتری ارائه می‌دهد که بسیار رضایت‌بخش است.

کابین سیتروئن C3-XR برخلاف ظاهر خارجی آن، ساده است. داشبورد خودرو با خطوط افقی که یک نمایشگر مرکزی ۹ اینچی میانه آن قرار گرفته است. جنس کابین نیز مناسب ارزیابی می‌شود؛ زیرا بیشتر بخش‌ها با پلاستیک نرم ساخته شده‌اند. روکش صندلی‌ها نیز از جنس ترکیبی چرم و پارچه‌اند. نورپردازی داخلی، فضای مناسب ردیف عقب و قابلیت جمع‌کردن صندلی‌های عقب، از ویژگی‌های کلیدی کابین این خودرو هستند.

مشخصات فنی سیتروئن C3-XR

زیرکاپوت این کراس‌اوور جمع‌وجور، پیشرانه ۱.۲ لیتری ۳ سیلندر توربوشارژر قرار گرفته است. این پیشرانه نسبت به موتور سیتروئن C3 اصلی، توان و گشتاور کمتری تولید می‌کند. حداکثر راندمان این پیشرانه به ۱۱۶ اسب‌بخار قدرت و ۱۹۰ نیوتن‌متر گشتاور می‌رسد. استاندارد عدم‌آلایندگی این پیشرانه یورو ۶ است؛ بنابراین این موتور هم‌زمان به سوخت باکیفیت و نگهداری دقیق نیاز دارد.

گیربکس شش‌سرعته اتوماتیک دوکلاچه از برند گتراگ وظیفه صدور قدرت و گشتاور به چرخ‌های جلو را در این خودرو بر عهده دارد. مصرف سوخت ترکیبی سیتروئن C3-XR حدود ۵.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. سایر مشخصات فنی این خودرو را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

جدول مشخصات فنی سیتروئن C3-XR

عنوان توضیحات
برند Citroën
مدل C3-XR
کلاس بدنه کراس اوور (Crossover)
سال تولید (ایران) ۱۴۰۳
حجم موتور ۱۱۹۹ cc
تعداد سیلندر ۳
تعداد سوپاپ ۱۲
فناوری موتور توربوشارژ (Turbocharged)
قدرت ۱۱۶ hp (اسب بخار)
گشتاور ۱۹۰ Nm (نیوتن متر)
شتاب ۰ تا ۱۰۰ نامشخص
حداکثر سرعت ۱۸۵ km/h (کیلومتر بر ساعت)
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دوکلاچه (۶-speed DCT)
انتقال قدرت دیفرانسیل جلو (FWD)
تعلیق جلو مک فرسون (MacPherson Strut)
تعلیق عقب میله پیچشی  (Twist Beam)
طول ۴۲۸۲ mm (میلی متر)
عرض ۱۷۴۸ mm (میلی متر)
ارتفاع ۱۵۵۷ mm (میلی متر)
فاصله محوری ۲۶۵۵ mm (میلی متر)
وزن ۱۲۳۵ kg (کیلوگرم)
حجم باک ۵۳ Liters (لیتر)
مصرف سوخت (ترکیبی) ۵.۵ L/100km (لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر)
ابعاد رینگ و لاستیک ۲۰۵/۶۰R16
شرکت عرضه‌کننده سایپا سیتروئن (Saipa Citroën)
برند نشان مادر Citroën
کشور سازنده (مونتاژ) ایران – چین (Iran – China)

امکانات و آپشن‌ها

باید یادآوری کنیم این خودرو در ۳ تیپ V1 یا پایه، V2 یا میان‌رده و V3 یا فول‌آپشن به بازار عرضه می‌شود.

برخی امکانات استاندارد سیتروئن C3-XR به شرح زیر است:

ایمنی:  ۶ کیسه هوا – سامانه کنترل پایداری الکتریکی – سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی

رفاهی: تریم داخلی چرم و پارچه – کروز کنترل – محدودکننده سرعت – فرمان کمکی برقی – سنسور نور – سنسور باران – جلوآمپر دیجیتال – نمایشگر لمسی – دوربین و سنسور پارک عقب – تنظیم حالت رانندگی و حساسیست سیستم کنترل پایداری – رینگ آلومینیومی

جمع‌بندی

بدیهی است سایپا می‌خواهد سیتروئن C3-XR را به‌جای سیتروئن C3 اصلی روانه بازار کند؛ بنابراین رقیب اولیه این خودرو ایکو‌ ری‌را از ایران‌خودرو خواهد بود. با‌این‌وجود ابعاد کوچک این خودرو و پیشرانه ۱.۲ لیتری، مانع می‌شود که اهالی بازار این خودرو را رقیبی برای ایکو ری‌را بشناسند.

سیتروئن C3-XR در بازار ایران رقیب کراس‌اوورهای جمع‌وجور چینی خواهد شد؛ خودروهایی مانند ام وی ام X5 (نسل جدید ام وی ام X55 پرو) ، KMC A5 و KMC X5 رقبای اصلی این خودرو هستند. رقابت این خودروها در آینده نزدیک بسیار جذاب خواهد شد. البته طبق سابقه قبلی بازار خودرو ایران، می‌دانیم مشتریان ایرانی به خرید خودرو از برندهای اصلی اروپایی، کره‌ای و ژاپنی علاقه شدیدی دارند؛ بنابراین از سیتروئن C3-XR استقبال گرمی در بازار ایران خواهد شد.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها