خودروی برقی نیو فایرفلای با باتری قابل تعویض معرفی شد

شرکت چینی نیو از یک هاچ‌بک کوچک با فناوری باتری قابل تعویض رونمایی کرد. این خودرو، نیو فایرفلای (Nio Firefly به معنای کرم شب‌تاب) نام دارد. با تعویض باتری این هاچ‌بک کوچک، دیگر نگرانی بابت برد کوتاه خودروهای برقی نخواهید داشت. فایرفلای برند جدید نیو برای توسعه خودروهای شهری است.

نیو فایرفلای از روز ۱۹ آوریل با قیمت پایه ۱۱۹,۸۰۰ یوان (معادل تقریبی یک میلیارد و ۳۲۸ میلیون تومان) قابل سفارش در چین است. «ویلیام لی»، بنیان‌گذار، رئیس و مدیرعامل نیو، امیدوار است که برند کرم‌ شب‌تاب حدود ۱۰ درصد از کل فروش این برند را به خودش اختصاص دهد. او شرکت و برند خودش را با بی‌ام‌و و مینی مقایسه می‌کند. حدود ۱۰ درصد از فروش کل بی‌ام‌و، متعلق به مینی است.

مشخصات فنی نیو فایرفلای

نخستین مدل نیو فایرفلای به پکیج باتری با ظرفیت ۴۲.۱ کیلووات‌ساعت از نوع لیتیوم آهن فسفات (LFP) مجهز شده است. این خودرو با تکیه بر باتری‌های کاملاً شارژ شده، می‌تواند ۴۲۰ کیلومتر را با یک‌بار شارژ پیمایش کند. این محدوده برد برای گشت‌وگذار در شهر و حتی سفرهای یک‌روزه طولانی‌تر کافی است. این باتری‌ها از شارژ سریع ۱۰۰ کیلوواتی نیز پشتیبانی می‌کنند که برای پک باتری در این مقیاس، مناسب است.

برای تأمین قدرت نیو فایرفلای، از تک موتور الکتریکی با ۱۰۵ کیلووات (۱۴۰ اسب‌بخار) قدرت استفاده شده است. این موتور قابلیت رساندن خودرو به سرعت ۱۵۰ کیلومتربرساعت را دارد. شعاع گردش بسیار کوچک این هاچ‌بک که ۴.۷ متر است، آن را به گزینه‌ای مناسب برای حرکت در شهرهای بزرگ و شلوغ تبدیل می‌کند. همچنین درصورتی‌که صندلی‌های عقب این خودرو را تا کنید، حجم صندوق به ۱۲۰۰ لیتر می‌رسد که رقمی ایده‌آل برای یک خودرو شهری کوچک است.

مزیت تعویض باتری

بزرگ‌ترین مزیت نیو فایرفلای برای مصرف‌کنندگان، قابلیت تعویض باتری این خودرو است. در حین تعویض باتری، باتری خالی شده با یک باتری کاملاً پر تعویض می‌شود. باتری خالی سپس در ایستگاه تعویض یا یک مرکز جداگانه شارژ می‌شود. این فناوری باعث کاهش اضطراب رانندگان هنگام راندن یک خودرو الکتریکی می‌شود. نیو در زمینه تعویض باتری‌ها پیشگام است و تا دسامبر گذشته، بیش از ۶۰ میلیون سوآپ باتری را در چین انجام داده است.

فرآیند تعویض باتری در مراکز نیو، تنها سه دقیقه به طول می‌انجامد. این شرکت بیش از ۲۳۰۰ ایستگاه تعویض باتری در چین احداث کرده است. همچنین ایستگاه‌های تعویض باتری نیو در دانمارک و سوئد نیز راه‌اندازی شده است. البته مشتریان برای استفاده از خدمات تعویض باتری نیو باید هزینه‌ای را پرداخت کنند.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها