با آغاز سال نو و فرارسیدن بهار، قصد دارم در این مقاله، شما خوبان را به تماشای تعدادی فیلم حالخوبکن دعوت کنم. لازم به ذکر است که فیلمهای پیشنهاد شده لزوما شاهکارهای سینمایی نیستند؛ اما دستکم آثاری باکیفیت هستند که میتوانند در کنار سرگرم کردن شما، حال دلتان را هم خوب کنند.
فیلم Mr. Bean’s Holiday
- کارگردان: استیو بندلاک
- بازیگران: روآن آتکینسون، ویلم دفو، استیو پمبرتون و ایما دو کن
- سال ساخت: ۲۰۰۷
- مدت زمان فیلم: ۹۰ دقیقه
سهخطی: مستر بین یک بلیط مسافرتی به کَن برنده میشود. در آنجا او بهطور ناخواسته باعث جدایی یک پسر نوجوان از پدرش میشود و حالا باید سعی کند دوباره آنها را به هم برگرداند. در این سفر پرماجرا او با فرانسه، دوچرخه سواری و عشق حقیقی آشنا میشود.
چه گزینهای بهتر از یک فیلم شادابِ باطراوتِ دیدنی با هنرنمایی روآن آتکینسنون دوستداشتنی در نقش مستر بین! هر چقدر مستر بین در دنیای تلویزیون پررنگ و تاریخی بوده، در عرصۀ سینما کم به این کاراکتر بامزه پرداخته شده است. در سال ۱۹۹۷ فیلمی کمدی خانوادگی به نام بین به روی پردۀ سینما رفت که برای اولین بار مستر بین را در چارچوب هنر هفتم به نمایش درآورد. دنبالۀ آن اثر -که البته از منظر روایی ارتباط خاصی به نسخۀ قبلی ندارد- در سال ۲۰۰۷ اکران شد. تعطیلات مستر بین در گیشه هم به موفقیت بالایی دست یافت و با بودجهای ۲۵ میلیون دلاری موفق به فروشی ۲۳۰ میلیون دلاری شد. تعطیلات مستر بین اثری است که میتوانید خانوادگی از تماشای آن لذت ببرید و با شوخیهای فیلم -که فراوانند- حسابی بخندید و لذت ببرید.
روآن آتکیسنون که یکی از بهترین کمدینهای حال حاضر جهان است که کمنظیر است. او در این فیلم هم میدرخشد و با حرکات بینظیر بدن و میمیک صورتش شما را به قهقهه میاندازد. همچنین یکی از نکات جذاب فیلم، حضور ویلم دفو است که در فیلم نقش کارگردانی را بازی میکند که بسیار مغرور و خشک است و حالا منتظر نمایش فیلمش در جشنواره کن است. احتمالا از همین حالا میتوانید حدس بزنید که تقابل مستر بین با چنین کاراکتری در اواخر فیلم میتواند چقدر جذاب و بامزه باشد!
همچنین موسیقی متن هوارد گودال شنیدنی است و به ساختی فیلمی تو دل برو کمک شایانی میکند.
فیلم The Terminal
- کارگردان: استیون اسپیلبرگ
- بازیگران: تام هنکس، کاترین زتا جونز و استنلی توچی
- سال ساخت: ۲۰۰۴
- مدت زمان فیلم: ۱۲۸ دقیقه
سهخطی: «ویکتور ناوُرسکی» که از یک کشورِ اروپای شرقی تازه به نیویورک آمده است ، دقیقا در زمان ورودش ، کشورش به علت جنگ از بین می رود. از این رو ویکتور کسی است که هیچ کشوری ندارد و دیگر قابل شناسایی نیست و از طرف دیگر امکان برگشت ، به کشور خودش هم ندارد ، برای همین او باید تا مشخص شدن شرایطش در فرودگاه باقی بماند…
استیون اسپیلبرگ نامی آشنا برای سینمادوستان به حساب میآید. کارگردانی که از دهه هفتاد و با فیلم دوئل به شکل جدی به عرصۀ سینما وارد شد و آثار تجاری موفقی را سالیان سال کارگردانی کرده است. فیلم ترمینال یکی از آثار جذاب و متفاوت اسپیلبرگ است که برای ما ایرانیها ویژهتر هم محسوب میشود. داستان فیلم براساس واقعیت و ماجرای فردی به نام مهران کریمی ناصری است که به مدت ۱۸ سال، از سال ۱۳۶۷ (۱۹۸۸ میلادی) تا ۱۳۸۵ (۲۰۰۶ میلادی) در ترمینال یک فرودگاه شارل دوگل پاریس زندگی کرد و پس از مدتی غیبت، در نهایت در ۷۷ سالگی در آبان ۱۴۰۱ در همانجا درگذشت.
اسپیلبرگ همین ماجرا را دستمایه فیلم کمدی-عاشقانه خود قرار داده. تام هنکس در این فیلم اکت متفاوتی دارد و خنده را به لب مخاطب مینشاند. کاترین زتا جونز -که آن سالها اوج شهرتش بود- در کنار تام هنکس لحظاتی جذاب را میسازد. همچنین موسیقی متن یار همیشه وفادار اسپیلبرگ -جان ویلیامز افسانهای- بینظیر است. موسیقی متن فیلم کاملا با شما حرف میزند و خودش یک اثر هنری محسوب میشود!
فیلم The Straight Story
- کارگردان: دیوید لینچ
- بازیگران: ریچارد فارنسورث، سیسی اسپیسک و هری دین استنتون
- سال ساخت: ۱۹۹۹
- مدت زمان: ۱۵۲ دقیقه
سهخطی: آلوین استریت فردی کهنسال است که با مشکلات جسمانی فراوانی روبهرو است و زمان چندانی تا پایان عمر او باقی نمانده. یک شب به او خبر میرسد که برادرش، لایل، سکته کرده است. او تصمیم میگیرد مسیر سخت و پر پیچوخمی را تا خانه برادرش با ماشین چمن زنی بپیماید و این مسیر، مسیری از جنس زندگی است.
بدون شک درگذشت دیوید لینچ بزرگ یکی از تلخترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ نه تنها برای دوستداران هنر هفتم که برای کل جامعۀ هنری بود. دیوید لینچ که به عنوان یکی از اسطورههای سینمای سورئال شناخته میشود در سال ۱۹۹۹ دست روی داستانی واقعی گذاشت و فیلم داستان استریت یا داستان سرراست را به روی پرده سینما برد تا برای همیشه جاودانه شود.
داستان استریت داستان زندگی است. داستان گذر عمر، خاطره، جنگ، مرگ، فقدان، امید و خانواده. داستان استریت تنها یک فیلم سینمایی نیست بلکه خود سینماست!
کارگردانی دیوید لینچ در این فیلم، یکی از بینقصترین کارگردانیهایی است که میتوانید در عمر خود ببینید. فیلمبرداری و تدوین درخشان است و نقشآفرینی ریچارد فارنسورث بینظیر است. امان از این موسیقی متن! موسیقی متن آنجلو بادالامنتی جادویی است!
به راستی که فیلم با همان تیتراژ ابتدایی، ما را مسحور میکند و جادویی از جنس سینما پیش روی ما قرار میگیرد.
فیلم Garfield: A Tale of Two Kitties
- کارگردان: تیم هیل
- بازیگران: بیل مورای (دوبله شده توسط حامد عزیزی)، برکین مایر و جنیفر لاو هیویت
- سال ساخت: ۲۰۰۶
- مدت زمان: ۸۲ دقیقه
سهخطی: گارفیلد و اودی از محل زندگی خود خارج میشوند تا با جان به انگلستان بروند. تصادفاً، گارفیلد بسیار شبیه گربهای است که یک قلعه را به ارث برده است و بنابراین به جای او در قصر سلطنتی قرار میگیرد.
از خلق گربۀ نارنجی محبوب ۴۶ سال میگذرد و آثار متعددی براساس این کاراکتر کمیک بوکی ساخته شده است که اغلب کارتونی بودهاند. تا کنون سه اثر سینمایی براساس کاراکتر گارفیلد روی پردۀ سینما رفته است: ۱. Garfield: The Movie – ۲. Garfield: a Tail of Two Kitties – ۳. The Garfield Movie که سومی، انیمیشن سینمایی بود و سال گذشته اکران شد و چندان هم موفقیتآمیز نبود. تنها فیلمهای لایو اکشن گارفیلد همان دو فیلمی است که در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۶ اکران شد. دهه هفتادیها و هشتادیها حسابی با فیلم دوم خاطره دارند.
شاید گارفیلد ۲ (گارفیلد: داستان دو گربه) چندان اثر قدرتمندی نباشد اما بدون شک با دوبلۀ بینظیر گلوری گزینۀ خوبی برای تماشا در تعطیلات نوروزی است. جلوه ویژۀ فیلم به قدری در زمان خود خوب بوده است که کماکان پس از گذشت دو دهه دوستانی که این اثر را ندیدهاند میتوانند از تماشای این گربۀ لوس بامزه حسابی لذت ببرند. دوستانی هم که فیلم را دیدهاند میتوانند با ریواچ فیلم، با دوران کودکی خود خاطره بازی کرده و لذت ببرند.
فیلم Aladdin
- کارگردان: گای ریچی
- بازیگران: نائومی اسکات، مِنا مسعود، ویل اسمیث و نوید نگهبان
- سال ساخت: ۲۰۱۹
- مدت زمان: ۱۲۸ دقیقه
سهخطی: علاءالدین پسری فقیر و سرگردان است که در خیابانهای شهر آگرابا از مغازهها دزدی میکند. اما پس از اینکه او به طور اتفاقی یک چراغ جادوی اسرارآمیز را پیدا میکند ، زندگیش دگرگون میگردد و…
علاقمندان به سینما با گای ریچی آشنایی کامل دارند. آثار تریلر – اکشن گای ریچی ارتباط خاصی با داستانی مثل علاءالدین ندارد؛ اما ماحصل اعتماد دیزنی به گای ریچی برای ساخت لایو اکشن علاءالدین را میتوانیم بهترین لایو اکشن دیزنی که تا به حال ساخته شده بدانیم. فیلمی تماشایی که به معنای واقعی کلمه یک لایو اکشن باکیفیت است. همهچیز خصوصا در پرده اول و دوم به شدت در سر جای خود قرار دارند. هم شخصیتها پرداخت خوبی دارند؛ هم بازیگرانی -نهچندان مشهور- مثل مِنا مسعود (علاءالدین) و نائومی اسکات (یاسمین) در فیلم خوب ظاهر شدند؛ هم عشق میان آن دو به شکل جذابی ساخته و پرداخته میشود. همچنین فیلم یک غول چراغ جادوی جذاب با نقشآفرینی ویل اسمیث دارد که به جذابیت فیلم افزوده است.
علاءالدین را حتی میتوان یک فیلم موزیکال دانست از بس که موسیقی متن آلن سیلوستری و ترانههایی که در طول فیلم خوانده میشوند شنیدنی و جذاب هستند.
همچنین بودجه حدودا ۲۰۰ میلیون دلاری فیلم به درستی خرج شده است و شاهد یک اثر پر زرق و برق خوش رنگ و لعاب هستیم که مزد خود را در گیشه هم با فروش بالای ۱ میلیارد دلاری بدست آورده است.
فیلم Charlie and the Chocolate Factory
- کارگردان: تیم برتون
- بازیگران: جانی دپ، هلنا بونهام کارتر و فردی هایمور
- سال ساخت: ۲۰۰۵
- مدت زمان: ۱۱۵ دقیقه
سهخطی: چارلی پسر فقیر و خوشبختی است که با خانواده اش زندگی میکند . ناگهان خبری همه جا می پیچد که ویلی ونکا رییس کارخانه شکلات سازی پنج بلیط طلایی داخل شکلات هایش قرار داده و برای پنج نفری که صاحب این بلیط شوند تور در داخل کارخانه می گذارد و بر حسب اتفاق آخرین بلیط به چارلی میرسد و او با چهار بچه ی دیگر وارد کارخانه میشوند و….
آقای فانتزی در سال ۲۰۰۵ دست روی رمان یکی از بزرگترین نویسندگان عرصۀ کودک و نوجوان، رولد دال، گذاشت و نتیجه کار به یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینما برای کودکان بدل شد! چارلی و کارخانه شکلات سازی یک فیلم فوقالعاده برای کودکان است و اگر کودکی در خانه دارید ذرهای در نمایش این اثر تماشایی درنگ نکنید.
چارلی و کارخانه شکلات سازی به عقیدۀ من یکی از بهترین آثار تیم برتون هم هست. اثری که علاوه بر جلوههای ویژه و بصری خیرهکننده و همچنین نقشآفرینی جذاب و به یاد ماندنی جانی دپ و هلنا بونهام کارتر، اثری به شدت خانوادگی است. اثری که بدون شعار دادن با همان قصهگویی درخشان تیم برتون، بیننده را در دنیای خودش غرق میکند و به ستایش واژه مقدس خانواده در قالب یک ماجراجویی جذاب میپردازد.
موسیقی متن فیلم برعهده یار تیم برتون، یعنی دنی الفمن عزیز است. آهنگساز بزرگی که علاوه بر کار در فیلمهای موفقی مثل اسپایدرمن سم ریمی آهنگسازی اغلب آثار تیم برتون را هم برعهده داشته است. اِلفمن در این فیلم هم میدرخشد و موزیک متنی منحصر به فرد ساخته است که با همان تیتراژ دیدنی ابتدایی شما را در فضای فیلم غرق میکند.
فیلم Jerry Maguire
- کارگردان: کامرون کرو
- بازیگران: تام کروز، رنه زلوگر و کوبا گودینگ جونیور
- سال ساخت: ۱۹۹۶
- مدت زمان: ۱۳۹ دقیقه
سهخطی: : جری مگوایر مدیر برنامهی بازیکنان ورزشی است و همیشه به دنبال یافتن کارها و موکلانی پر سود است اما دوستانش همیشه به او حسادت میکنند تا اینکه …
تام کروز یکی از محبوبترین بازیگران حال حاضر جهان است. این محبوبیت اتفاقی بدست نیامده است. درست است که تام کروز از ظاهر خوبی برخوردار است؛ اما بخش عمدهای از این محبوبیت هم به دلیل دقت او در انتخاب نقشهاست. کروز در دهه ۹۰ به یکی از ستارگان هالیوود تبدیل شد و در همین دهه او در فیلم جری مگوایر نقشآفرینی کرد و موفق به نامزدی در اسکار برای سومین بار شد. همبازی او در فیلم کوبا گودینگ جونیور هم برای نقشآفرینی در جری مگوایر برنده اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شد.
جری مگوایر یک فیلم ورزشی، کمدی و عاشقانۀ باطراوت است. فیلمی که اگرچه پس از گذشت ۳ دهه کلیشهای جلوه میکند؛ اما سازندگان به قدری دلنشین از این کلیشهها استفاده کردهاند که نه تنها دل مخاطب را نمیزند بلکه دل او را بدست هم میآورد. تماشای یک تام کروز جذاب و خوشتیپ در یک فیلم کمدی واقعا باحال گزینه بسیار خوبی برای تماشا در این روزهاست.
به دوستانی که اهل تماشای فیلم با دوبله پارسی هستند – و حتی آنهایی که نیستند- توصیه میکنم جری مگوایر را با دوبلۀ جذابش ببینید که سعید مظفری، تورج مهرزادیان، نرگس فولادوند و بقیه عزیزان به گویندگی پرداختهاند
فیلم The Wonderful Story of Henry Sugar
- کارگردان: وس اندرسون
- بازیگران: بندیکت کامبربچ، بن کینگزلی، دو پَتِل و رالف فاینز
- سال ساخت: ۲۰۲۳
- مدت زمان: ۳۹ دقیقه
سهخطی: هنری شوگر مردی ثروتمند است که تمام زندگیاش را صرف قماربازی و ثروتاندوزی میکند. روزی او در یکی از مهمانیهایی که حضور دارد سری به کتابخانه صاحبخانه میزند و با گزارشی از یک پزشک روبهرو میشود که درباره مردی به نام امداد خان است که ادعا شده میتواند بدون چشم همه چیز را ببیند!
حیف است لیست بهترین فیلمهای حالخوبکن آماده کنیم و اثری از وس اندرسون در آن جای ندهیم. نقاش سینما در سال ۲۰۲۳ اقتباسی از کتاب داستان شگفتانگیز هنری شوگر به نویسندگی رولد دال ساخت که هر چقدر Asteroid City در آن سال مورد انتقاد قرار گرفت؛ این فیلم نسبتا کوتاه مورد تحسین مردم و منتقدان قرار گرفت و حتی موفق به کسب جایزه اسکار بهترین فیلم کوتاه لایو اکشن هم شد.
داستان شگفتانگیز هنری شوگر یک فیلم وس اندرسونی ناب است! فیلم خوش ریتمی که نه تنها طرفداران اندرسون را مدهوش خواهد کرد بلکه توانایی بردنِ دلِ منتقدانش را هم دارد! بازی رنگ در این فیلم تماشایی است و کمدی فیلم با حضور بازیگران کاردرستی همچون کامبربچ خوب از کار در آمده است. بنده در مهر ماه ۱۴۰۲ در این مطلب به نقد و بررسی این فیلم پرداختم که اگر دوست داشتید میتوانید پس از تماشای فیلم آن را هم مطالعه کنید.
مجموعه انیمیشن Despicable Me
- کارگردانان: کریس رناد، پییر کافین، کایل بالدا
- صداپیشگان: سوفیا ورگارا، ویل فارل، استیو کارل و کریستن ویگ
- سال ساخت: ۲۰۱۰ – ۲۰۱۳ – ۲۰۱۷ – ۲۰۲۴
مگر میشود لیستی از بهترین فیلمهای حالخوبکن داشته باشیم و نامی از دنیای جذاب انیمیشنها نبریم؟ حتی یک انیمیشن سینمایی هم برای لیست کم است و در این سالها به قدری شاهد درخشش صنعت انیمیشنسازی بودهایم که خصوصا در میان آثار Good Feeling حتما باید سهم مهمی به آن بدهیم. پیشنهاد من برای شما عزیزان مجموعه انیمیشنهای من نفرتانگیز است.
در سال ۲۰۱۰ بود که اولین انیمیشن از این مجموعه به روی پردۀ نقرهای رفت و بینندگان برای اولین بار با کاراکترهای بامزه و بهیادماندنیای چون گرو، سه دختر کوچکش و مینیونها آشنا شدهاند و موفقیت این انیمیشن آغازی بود بر فرنچایزی محبوب! فرنچایزی که روز به روز در حال گسترش است و تاکنون دو انیمیشن سینمایی اسپین-آف هم از مینیونها در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ اکران شده است.
انیمیشنهای من نفرتانگیز آثار پرمغز و پرمعنایی نیستند و به همین دلیل است که آکادمی و دیگر جوایز اعتنای چندانی به آنها نمیکنند؛ اما یقیناََ از جذابترین و دوستداشتنیترین آثار سینمای سرگرمی در دهه اخیر بودهاند. قسمت چهارم این مجموعه که در سال گذشته اکران شد خودش اثری سرگرمکننده و دلنشین بود که میتوانید نقد و بررسی این اثر را به قلم بنده از اینجا مطالعه کنید.
امیدوارم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد و شما را به تماشای چند اثر سینمایی ترغیب کرده باشد. لازم است باز هم تاکید کنم که بخش عمدۀ لیست صرفا تعدادی از فیلمهای حالخوبکن را شامل میشود که از نظر بنده ارزش تماشا دارند. نظر خود را با ما دربارۀ آثاری از این لیست که تماشا کردید و یا قصد دارید تماشا کنید به اشتراک بگذارید.