از علاقمندان به وادی اساطیر دعوت میکنم، تا چهار اثری را به شما معرفی کنم، که با وجود ارزش والای خود کمتر دیدهشدهاند؛ آثاری که هم وجههای اساطیری دارند و هم مواردی باکیفیت برای تماشا کردن به شمار میروند.
فیلم Orpheus
داستان شاعری که به جهان زیرین سفر میکند تا عشقش را نجات دهد همانقدر تکاندهنده است که اقتباسی از آن. کارگردان فیلم کوکتو هنرمندی است که نه تنها در سینما بلکه در سرودن شعر، نقاشی، نمایشنامه نویسی، نویسندگی فعالیت داشت و هنرش را که متضمن هنر سورئالیستی و شاعری در فیلم است امضای پای کار خود قرار میدهد.
ژان کوکتو دست به خلق فیلمی میزند، که اقتباسی از اسطورهای از نوع اسطورههایی است که در بسیاری اوقات پاسخگوی دردهای روان بشری و آموختن درسهایی از این نوع به آنها. Orpheus فیلمی با لحنهای مختلف است، اینکه چگونه کوکتو فیلم را دستخوش لحنی اسطورهای، جدی، شاعرانه، سوررئالیستی و در عین حال شوخطبعانه کرده است هنر این کارگردان فرانسوی را نشان میدهد.
این فیلم همچنان الهامبخش بسیاری از هنرمندان و فیلمسازان است و به عنوان یکی از مهمترین آثار آوانگارد قرن بیستم باقیمانده است. اگر به سینمای هنری و مفهومی علاقه دارید، تماشای این فیلم تجربهای فراموشنشدنی خواهد بود.
انیمه Trese
Trese اثری منحصر به فرد، در ژانر فانتزی تاریک و بر اساس اساطیر فیلیپین است.
در این اثر دارک_فانتزی، الکاسندر ترسه میکوشد تا به عنوان رابط میان جهان خود و جهان ماوراء تعادل را برقرار سازد و از هرج و مرج و بیداری موجودیتهای خفته جلوگیری کند. مرز بین جهان فیزیکی و جهان ماوراء در حال فروپاشی است، نسل اندر نسل اجداد ترسه به عنوان رابطان میان جهان مادی و ماوراء عمل میکردند و حالا این وظیفه بر دوش اوست که قدم در این مسیر بگذارد و تعادل را برقرار سازد.
خلق اتمسفر تاریک، نورپردازی و سایهزنیهای سنگین و ایجاد فضای هنری و طراحی منحصر به فرد از ویژگی های بارز این اثر است. این مجموعه تلاش میکند تا با تلفیق عناصر سنتی و مدرن، در عین ایجاد فضایی تاریک و رازآلود، مخاطبان را با عناصر ماوراء طبیعی، فولکلور و اسطوره ای فیلیپین آشنا کند.
سریال Black Spot
هر چیزی را که از یک سریال باکیفیت بخواهید، منطقه متروک داراست. از بازی عالی بازیگران گرفته تا ایجاد گرههای داستانی، فضاسازی بینظیر، روایت پرداختشده و به کار بردن المانهای درگیرکننده مختلف، بصورت همزمان در سریال.
Black Spot یک مجموعه تلویزیونی بلژیکی_فرانسوی است که با فضایی تاریک و معمایی، داستانی متفاوت و چالشبرانگیز را روایت میکند. سرگرد پلیس (لورین وایس)، رئیس ادارهی پلیس شهر ویلفرانچ، شهری که در جنگلی وسیع احاطه شده، سعی در حل پروندههای قتلی دارد که در زادگاهش در حال رخ دادن است. پروندههای قتلی که اکثر آنها ناتمام باقیمانده است. جنگل در ویلفرانچ، مکانی با اسرار نهفته و مملو از عناصر ماوراءطبیعی، و محیطی است که بسیاری از قتلها در آن رخ میدهد.
روایت داستان به گونهای است که موسیقی متن، کارگردانی دقیق، فیلمبرداری از مناظر طبیعی و استفاده از لوکیشنهای بسیاری که در جنگل مورد استفاده قرار گرفته است، کمک شایانی به خلق فضای دلهرهآمیز و رازآلود آن میکنند و هر قسمت با پیچشهای جدید، بیننده را درگیر داستان نگه میدارد. بهرهگیری از عناصر اسطورهای و الهام گرفتن از اساطیر سلتی به عمق دادن و بیان سریال در قالبی ماورایی منجر به ایجاد لایههای داستانی و یک فضای معمایی پیچیده میشود.
فیلم The Call off Cthulhu
اینکه اقتباسهای بیشماری از آثار اچ. پی. لاوکرفت صورت گرفته، بر کسی پوشیده نیست، فیلم The Call of Cthulhuرا به عنوان اولین اثر اقتباسی از اساطیر لاوکرفت میشناسند. اندرو لیمن کارگردان و تهیهکننده فیلم ادای احترام خود را به لاوکرفت نشان میدهد. این فیلم صامت که با بودجهای بسیار کم ساخته شده، در پرداخت به جزئیات کم نمیگذارد و در میان طرفداران سینما اقتباسی وفادارانه به شمار میآید.
برای یک فیلم صامت، موسیقی فیلم به عنوان یکی از المانهای اصلی، حرف اول را میزند، کاری که به خوبی عوامل فیلم از عهده آن برآمدهاند. موسیقی اورجینال فیلم به طور کاملا حرفهای و حسابشده سکانسها را بهم پیوند میزند. فیلم The Call of Cuthulhu فیلمی است که هم توجه مخاطبان، و هم توجه متقدین را به خود جلب کرد، و برخی آن را برترین اثر اقتباسی از اچ. پی. لاوکرفت میدانند. روی هم رفته این اثر با استفاده از تکنیکهای خاص سینمایی و جلوههای ویژه سنتی تجربه متفاوتی از وحشت لاوکرفتی را به نمایش میگذارد.