بررسی سامسونگ گلکسی زدفولد ۶: دوست‌داشتنی و قدرتمند

به‌ نظر می‌رسد سامسونگ گلکسی Z Fold 6 گوشی تاشوی جذابی با قابلیت‌های جدید هوش مصنوعی در طراحی سبک‌تر و بادوام‌تر است. همچنین نمایشگر مقاوم‌تر و صفحه‌نمایش روشن‌تر آن جزو تغییرات نسبتاً مهم این سری محسوب می‌‎شود اما افزایش قیمت ۱۰۰ دلاری ممکن است برخی خریداران را منصرف کند. گلکسی فولد ۶ جدید‌ترین عضو این خانواده است و اولین بار در مراسم تابستانه گلکسی آنپکد ۲۰۲۴ از آن رونمایی شد. در ادامه، قصد داریم گلکسی زد فولد ۶ را بررسی کنیم. تا آخر بررسی همراه دیجیاتو باشید.  

ویدیوی بررسی سامسونگ گلکسی زدفولد ۶

آیا بالاخره زمان استفاده از گوشی‌های تاشو فرارسیده است؟ با گلکسی Z Fold 6، سامسونگ سعی دارد دلایل محکمی برای پیوستن به کاروان گوشی‌های تاشو ارائه دهد. در نگاه اول، این دستگاه تفاوت چندانی با مدل قبلی‌اش ندارد اما در واقع بهبودهای زیادی کرده که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

گلکسی Z Fold 6 طراحی نازک‌تر و سبک‌تری نسبت به گلکسی Z Fold 5 دارد؛ شما نمایشگری با حاشیه کمتر دریافت می‌کنید که احساس بهتری نسبت به قبل دارد؛ صفحه‌نمایش اصلی حالا بسیار روشن‌تر شده و به ۲۶۰۰ نیت می‌رسد. همچنین سامسونگ بهبودهایی در مقاومت Z Fold 6 ایجاد کرده است، ازجمله لایه‌های شیشه‌ای تاشوی قوی‌تر. هنوز بسیاری از کاربران از شکستن گوشی‌های تاشو می‌ترسند؛ به همین دلیل سامسونگ گوشی پرچم‌دارش را در این بخش تقویت کرده است. 

علاوه‌بر این‌ها ویژگی‌های هوش مصنوعی جدیدی در این گوشی وجود دارد، ازجمله مجموعه‌ای از ویژگی‌های Galaxy AI و دسترسی آسان به Google Gemini. 

متأسفانه، سامسونگ Z Fold 6 را نسبت به نسل قبلی ۱۰۰ دلار گران‌تر عرضه کرده است. درحال‌حاضر قیمت شروع این گوشی به ۱۸۹۹ دلار افزایش یافته است؛ بنابراین آیا مدل جدید ارزش این افزایش قیمت را دارد؟ در ادامه این بررسی، قصد داریم به این سؤل پاسخ دهیم.

گلکسی فولد ۶ با قیمتی ۱۰۰ دلار بیشتر از مدل قبلی عرضه شده و ۱۸۹۹ دلار است. این گوشی یک روز بعد از معرفی رسمی، برای رسانه‌ها نیز رونمایی شد و از همان روز نیز امکان پیش‌خرید آن در اختیار کاربران قرار گرفت. قیمت پیش‌خرید این گوشی ۱۱۲ میلیون تومان است و پس از ۹ روز از زمان رونمایی به دست کاربران خواهد رسید. 

مشخصات زد فولد ۶


گلکسی زد فولد
۶
نمایشگر داخلی ۷.۶ اینچ داینامیک امولد ۲X با رزولوشن ١٨١٢ در ٢١٧۶ پیکسل و نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز / بیرونی ۶.۴ اینچ داینامیک امولد ۲X با رزولوشن ٩۰۴ در ٢٣١۶ پیکسل و نرخ رفرش ١٢۰ هرتز
چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۳ برای گلکسی
ترکیب رم و حافظه داخلی ۱۲/۲۵۶، ۱۲/۵۱۲ و ۱۲/۱۰۲۴ گیگابایتی
سیستم‌عامل اندروید ۱۴ با پوسته One UI 6.1.1
دوربین اصلی ۳ گانه شامل دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی و تله‌فوتوی ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳ برابر
دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی روی نمایشگر بیرونی / ۴ مگاپیکسلی زیر نمایشگر داخلی
باتری ۴۴۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فناوری شارژ سیمی ۲۵ وات / بی‌سیم ۱۵ وات
وزن ۲۳۹ گرم
بدنه قاب پشتی شیشه‌ای با فریم آلومینیوم آرمور / شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۲ / بهره‌مندی از استاندارد IP48
قابلیت‌های جانبی مجهز به اسپیکر استریو، حسگر تشخیص اثر انگشت خازنی روی دکمه پاور، پشتیبانی ۵G و قلم S-Pen
قیمت پایه ۱۸۹۹ دلار

 نکات مثبت

  • نمایشگر بزرگ‌تر
  • طراحی سبک‌تر و نازک‌تر
  • صفحه‌نمایش اصلی روشن‌تر
  • مقاومت بیشتر
  • ویژگی‌های هوش مصنوعی فراوان و کاربردی

نکات منفی

  • ۱۰۰ دلار گران‌تر از گلکسی Z Fold 5
  • قلم S Pen همچنان جداگانه فروخته می‌شود
  • شارژ نسبتاً کند

طراحی و نمایشگر گلکسی فولد ۶

گلکسی Z Fold 6 مانند Z Fold 5 مقدار قابل‌توجهی از حجم و وزن خودش را از دست می‌دهد. سامسونگ در این مدل ضخامت را کاهش داده، درعین‌حال به دوام کلی گوشی تاشوی پرچم‌دار افزوده است. 

گلکسی زد فولد ۶ حالا از همیشه خوش‌دست‌تر شده است؛ دلیل آن هم تخت شدن لبه‌ها و کاهش وزن نسبتاً زیاد این گوشی است. 

همان‌طور که اشاره شد، گلکسی Z Fold 6 نیز مقاومت بیشتری نسبت به Z Fold 5 دارد. این مقاومت در بخش لایه‌های شیشه‌ای تاشوی قوی‌تر و مقاومت بهتر در برابر فشار اعمال شده است. زی‌فولد ۶ همچنین شیشه Gorilla Glass Victus 2 در جلو و عقب و لولای آلومینیومی Armour دارد.

سامسونگ اندازه نمایشگر بیرونی را در Z Fold 6 کمی افزایش داده است؛ از ۶.۲ به ۶.۳ اینچ در مقابل Z Fold 5 تغییر کرده است. این تغییر قابل‌توجهی نیست اما خوشایند است و حالا صفحه‌نمایش برای تایپ با دو دست بسیار راحت‌تر شده است. همچنین می‌توانید برنامه‌ها را روی نمایشگر بیرونی اجرا کنید، بدون اینکه همه‌چیز بیش از حد فشرده شود. 

در داخل، شما یک صفحه‌نمایش اولد ۷.۶ اینچی با روشنایی ۲۶۰۰ نیت دریافت می‌کنید. این ابعاد همان اندازه قبلی است اما روشنایی از ۱۷۵۰ نیت در Z Fold 5 به ۲۶۰۰ نیت رسیده است که تغییر قابل‌توجهی به حساب می‌آید.

هنگام بازی و تماشای ویدیوهایی با رنگ‌های زیاد همه‌چیز فوق‌العاده به‌ نظر می‌رسد. البته خط تا شدن وسط نمایشگر همچنان مشهود است اما تقریباً هنگام مشاهده محتوایی با پس‌زمینه تیره وجودش را فراموش خواهید کرد.

هر دو صفحه‌نمایش پویا با نرخ تازه‌سازی ۱ تا ۱۲۰ هرتز هستند؛ بنابراین باید انتظار انیمیشن‌های روان و اسکرول بسیار نرم را داشته باشید.

دوربین زدفولد ۶

بدون شک تحت‌تأثیر مشخصات و عملکرد دوربین گلکسی Z Fold 6 قرار نخواهید گرفت. تنها تغییر قابل‌توجه نسبت به مدل سال گذشته این است که سامسونگ از یک سنسور جدید ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض استفاده کرده است که برای ارائه عملکرد بهتر در نور کم طراحی شده است. 

همچنین یک دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی همراه یک لنز تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳x خواهید داشت. این گوشی ۱۸۹۹ دلار قیمت دارد؛ به همین دلیل دوست داشتیم سامسونگ این زوم را حداقل به ۵x ارتقا دهد. اما با زوم هیبریدی می‌توانید تا ۳۰x زوم کنید.

حتی باوجود اینکه این همان سنسور ۴ مگاپیکسلی است، متوجه شدیم سلفی‌های ثبت‌شده از دوربین زیر نمایشگر از طریق صفحه‌نمایش اصلی در شرایط نوردهی خوب پرتره‌های خوبی ثبت می‌کنند. اما احتمالاً ترجیح می‌دهید از دوربین جلویی ۱۰ مگاپیکسلی استفاده کنید. مانند گوشی‌های قبلی Z Fold، می‌توانید از حالت سلفی دوربین پشتی برای عکس‌گرفتن استفاده کنید.

تصاویر دوربین اصلی زدفولد ۶ در روز

تصاویر دوربین اصلی زدفولد ۶ در شب

دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی

هوش مصنوعی اختصاصی سامسونگ

سامسونگ با ترکیبی از ویژگی‌های Galaxy AI و Google Gemini، تصمیم جدی گرفته است تا پادشاه گوشی‌های تاشو با هوش مصنوعی شود. برخی ویژگی‌هایی که در این گوشی امتحان کردیم، مفیدند، درحالی‌که برخی دیگر کمی خنده‌دار و بدون کاربرد به‌ نظر می‌رسند.

یکی دیگر از ویژگی‌های هوش مصنوعی زدفولد ۶ مترجم آن است که به‌راحتی مکالمه با فردی را که به زبان دیگری صحبت می‌کند، ممکن می‌کند. مترجم از هر دو صفحه‌نمایش اصلی و بیرونی استفاده می‌کند تا ترجمه یکپارچه‌تری را تجربه کند. در تست این مترجم، تحت‌تأثیر عملکرد آن قرار گرفتیم؛ زیرا ترجمه به‌سرعت روی صفحه‌نمایش دوم قرار می‌گرفت. همچنین یک حالت گوش‌دادن به صداها نیز وجود دارد که برای موقعیت‌هایی مانند سخنرانی‌ها مفید خواهد بود.

من به‌شدت طرفدار قابلیت جدید و هوش مصنوعی Sketch to Image شدم. اگرچه برای کارکردن با آن به قلم S نیاز دارید تا بتوانید تصاویر بهتری بکشید. من چرخ‌وفلک بزرگی وسط عکسی که در پارک آب و آتش گرفته بودم، کشیدم و چند ثانیه بعد، تصویری جذاب و با جزئیات زیاد داشتم که می‌توانستم آن را به اشتراک بگذارم. ویژگی Note Assist نیز برای فرمت‌دهی و خلاصه‌نویسی خودکار یادداشت‌ها و تبدیل صداهای ضبط‌شده به متن مفید است. البته باید بدانید که این ویژگی فعلاً از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند. 

عجیب‌ترین ویژگی هوش مصنوعی Galaxy Z Fold 6 قطعاً Portrait Studio است که می‌تواند سبک‌های پرتره‌ای مانند حالت کارتونی، سیاه‌قلم و آبرنگ را فوری ایجاد کند. من این ویژگی را با سلفی خودم امتحان کردم و نتایج جالب بودند. این ویژگی چیز جدید و نوآورانه‌ای نیست و چند سال پیش نیز همین عملکرد را با نرم‌افزارهای شخص ثالث تست کرده بودیم اما حالا یکی از ویژگی‌های گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ شده است.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گلکسی Z Fold 6 با Android 14 ارائه می‌شود و سامسونگ ۷ سال ارتقای نرم‌افزاری را وعده می‌دهد که با Galaxy S24 Ultra و دیگر پرچم‌داران سامسونگ هم‌خوانی دارد.

ویژگی عجیبی که ما هنگام بررسی گلکسی Z Fold 6 متوجهش شده‌ایم، این است که حین راه‌اندازی اولیه گوشی از شما درخواست اسکن اثر انگشت نمی‌کند؛ بنابراین باید منتظر بمانیم و ببینیم این اتفاق عمدی است یا باگی است که قبل از عرضه رسمی برطرف خواهد شد.

این گوشی به لطف داشتن قدرتمندترین چیپ کوالکام و آخرین نسخه One UI بسیار روان و نرم است. چند روزی که با این گوشی کار کردیم، حتی یک بار هم با تأخیر در انجام کارها مواجه نشدیم. 

سخت‌افزار و بنچمارک

موضوع اصلی درمورد Galaxy Z Fold 6 این است که سامسونگ درحال کاهش فاصله گوشی‌های تاشوی خود و گوشی‌های استاندارد سری Galaxy S است؛ این موضوع درمورد پردازنده هم صدق می‌کند. این گوشی از نسخه‌ای از چیپ Snapdragon 8 Gen 3 کوالکام استفاده می‌کند که برای گوشی‌های گلکسی سامسونگ بهینه‌سازی شده است؛ درست مانند سری Galaxy S24.

گوشی‌های تاشوی جدید سامسونگ در کنار خانواده Galaxy S24 هفت سال نسخه‌های جدید اندروید را دریافت خواهند کرد. همچنین یک محفظه بخار بزرگ‌تر در Galaxy Z Fold 6 برای بهبود سیستم خنک‌کنندگی وجود دارد.

نام گوشی Antutu 10 GeekBench 6 Single-Core GeekBench 6 Multi-Core PCMark Work 3.0 ۳DMark WLE Unlimited ۳DMark Solar Bay Unlimited ۳DMark Steel Nomad Unlimited
گلکسی زد فولد ۶ ۱۵۷۴۹۰۸ ۲۲۴۰ ۶۷۵۴ ۱۷۹۴۸ ۴۵۹۱ ۷۶۹۶ ۱۲۶۳
گلکسی اس ۲۴ اولترا ۱۸۱۴۴۲۰ ۲۲۶۷ ۶۹۸۰ ۱۸۸۰۱ ۵۰۰۵ ۸۳۷۰

گوشی Z Fold 6 هنگام بازی‌های سنگینی مانند Zenless Zone Zero، اجرای چندین اپلیکیشن در صفحه بزرگ این گوشی، ضبط ویدیو یا پردازش تصاویر هنگام استفاده از Portrait Studio، هرگز تأخیری نداشت، لگ نمی‌زد و بیش از اندازه داغ نمی‌شد. البته هنگام اجرای تست‌های بنچمارک که برای اندازه‌گیری عملکرد کلی محاسباتی (Geekbench 6) و عملکرد گرافیکی (۳DMark Wildlife Extreme) طراحی شده‌اند، گوشی از حالت نرمال خیلی گرم‌تر شد. 

باتری و سرعت شارژ

خبر بد این است که گلکسی Z Fold 6 همچنان باتری ۴۴۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد؛ شبیه Z Fold 5 اما خبر خوب این است که به لطف چیپ Snapdragon 8 Gen 3 کارآمدتر، انتظار پایداری بیشتری داریم.

گلکسی Z Fold 6 در تست باتری که شامل مرور وب با روشنایی صفحه‌نمایش متغیر است، ۱۳ ساعت و ۲۲ دقیقه دوام آورد. 

گوشی Z Fold 6 همچنان از شارژ سیمی ۲۵W پشتیبانی می‌کند. این کند بودن شارژ خیلی سال است که ادامه دارد و سامسونگ در آن بهبودی ایجاد نکرده؛ برای مثال، OnePlus Open از شارژ ۶۷W پشتیبانی می‌کند. 

جمع‌بندی

فکر می‌کنم خیلی از کاربرها از گوشی‌هایی با ارتقاهای تکراری از نسلی به نسل بعدی خسته شده باشند اما سامسونگ با گلکسی Z Fold 6 چند تغییر خوب ایجاد کرده است. من طراحی نازک‌تر و سبک‌تر، نمایشگر بیرونی (کمی) وسیع‌تر و صفحه‌نمایش اصلی روشن‌تر ۷.۶ اینچی را در این گوشی جدید تحسین می‌کنم.

همچنین از ویژگی‌های هوش مصنوعی موجود در Z Fold 6 برای بهره‌وری بیشتر و سرگرمی قدردانی می‌کنم، حتی اگر برخی از آن‌ها کمی عجیب به نظر برسند.

چیزی را که در این گوشی دوست نداریم، قیمت Z Fold 6 است که سامسونگ آن را ۱۰۰ دلار افزایش داده. مسلم است که ۱۷۹۹ دلار قبلاً بسیار گران بود اما ۱۸۹۹ دلار این گوشی را حتی بیش‌ازپیش از دسترس خارج می‌کند. همچنین دوست دارم سامسونگ یک قلم S و کیس را ترکیبی عرضه کند و شارژ سریع‌تری داشته باشد.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها