در گفتوگو با ایبنا مطرح شد؛
باید به سیاست تثبیت بازگشت و همه نهادها در راستای تحقق آن و همچنین توجه به شعار سال، با بانک مرکزی همراهی لازم را داشته باشند.
کد خبر : ۱۷۳۳۵۰
حجتاله فرزانی؛ کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با اشاره به اثرگذاری انتظارات تورمی و مولفههای سیاسی بر نوسانات در بازارها اظهار کرد: نوسانات نرخ ارز و طلا ناشی از اخبار سیاسی و وضعیت نظامی منطقه، گواه این واقعیت است که حباب موجود در نرخها تابع فضای سیاسی است؛ یعنی انتظارات تورمی با شکستن قفل سیاسی به دلیل خوش بینی نسبت به فضای آتی اقتصاد ایران به تدریج کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: در کنار این موارد اجرای پیادهسازی ثبات اقتصادی و ارزی توسط بانک مرکزی میتواند به افت نرخ ارز و کاهش نوسانات قیمتی در بازارها کمک کند. روشن بودن دورنمای اقتصادی باید مورد توجه مسئولان و سیاستگذاران قرار بگیرد، چراکه افق روشن اقتصادی، شاه کلید ثبات ارزی و اقتصادی کشور است.
فرزانی معتقد است: در شرایطی که فضای مثبت روانی بر جامعه حاکم باشد یعنی نسبت به دورنمای روشن اقتصادی اطمینان حاصل شود؛ میتوان به زمینهسازی برای ورود سرمایهها به اقتصاد که به نفع رشد و رونق تولید منتهی میشود امیدوار شد.
این کارشناس مسائل پولی و بانکی تاکید کرد: وجود زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری در اقتصاد نیز موضوع مهمی است که از سوی مسئولان باید جدی گرفته شود. در صورتی که توافقات و مذاکرات غیر مستقیم به سرانجام روشنی برسد و دولت نیز در کنار بانک مرکزی اهتمام ویژهای به مبارزه با سوداگری داشته باشد و شرایط اقتصادی نیز ثابت باشد و تنشی پیش روی اقتصاد نباشد؛ بیتردید از انتظارات تورمی کاسته میشود و شاهد ثبات بسیار خوبی در بازار ارز وطلا خواهیم بود.
وی در پایان گفت: در این شرایط به مقدار بسیار زیادی فشار تقاضا از روی بازار برداشته میشود؛ بنابراین رشد تولید اتفاق میافتد، چراکه ثبات اقتصادی و ارزی در کشور حاکم شده است. اگراقتصاد با ثبات شود یعنی پیشبینیپذیر شود و انتظارات تورمی کاهش یابد؛ هیجانات برخی از بازارها نیز تعدیل میشود و نقدینگی از بازارهای سوداگری وارد بخش واقعی اقتصاد یعنی فعالیتهای مولد خواهد شد. در نتیجه باید به «سیاست تثبیت» بازگشت و همه نهادها در راستای تحقق آن و همچنین توجه به شعار سال، با بانک مرکزی همراهی لازم را داشته باشند.