افزایش قابل توجه قیمت خودروهای وارداتی، رویدادی محتمل در آینده نزدیک

از ابتدای سال ۱۴۰۴، کالاهای وارداتی به کشور با نرخ محاسباتی ۷۰ هزار تومان از گمرک ترخیص خواهند شد. احتمالاً این مسئله به‌تنهایی زمینه‌ساز افزایش قیمت خودروهای وارداتی خواهد شد. البته در کنار این مسئله، دولت تعرفه واردات خودرو را نیز به ۱۰۰ درصد افزایش داده است. روزهای گذشته اخباری درباره بازگشت تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی به روال قبل منتشر شده بود. باوجوداین، کمیته اقتصادی دولت تصمیم گرفته سال ۱۴۰۴ تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی را ۳۰ درصد تعیین کند؛ بنابراین هم در بخش خودروهای بنزینی هم در بخش خودروهای هیبریدی و برقی، شاهد افزایش قیمت خواهیم بود.

خبرگزاری تسنیم در گزارشی به این موضوع پرداخته و از جهش قیمتی خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۴ خبر داده است. به گزارش این خبرگزاری، افزایش سه‌برابری نرخ محاسباتی گمرک به‌تنهایی می‌تواند قیمت خودروهای وارداتی را افزایش دهد. این مسئله علاوه‌ بر اتومبیل‌های وارداتی، بر بهای خودروهای مونتاژی و داخلی نیز تأثیر خواهد گذاشت. بین ۷۰ تا ۵۰ درصد قطعات خودروهای مونتاژی از منابع خارجی تأمین می‌شوند. این رقم در خودروهای داخلی کمتر است اما بازهم بخشی از قطعات خودروهای داخلی از طریق واردات به دست خودروسازان می‌رسد. افزایش نرخ محاسباتی ارز گمرک بر قیمت قطعات خودروها تأثیر خواهد گذاشت و باعث افزایش قیمت خودروهای مونتاژی و داخلی می‌شود.

افزایش قیمت خودروهای وارداتی و تاثیر آن بر بازار

دیر یا زود، شاهد جهش قیمتی در بازار اتومبیل‌های وارداتی جدید خواهیم بود؛ برای مثال خودروی هیبریدی مانند تویوتا کرولا ۱۸۰۰ که سال ۱۴۰۳ با قیمت تقریبی ۲ تا ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به دست مشتریان می‌رسید، سال ۱۴۰۴ با قیمت تقریبی ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان عرضه خواهد شد. عرضه نسل جدید خودروهای وارداتی با قیمت بالاتر از سال گذشته، بهای سایر محصولات وارداتی قدیمی و جدید موجود در بازار را نیز افزایش می‌دهد.

براساس تجربه‌ سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، افزایش قیمت خودروها مانند گذشته توجه مردم را جلب‌ نمی‌کند؛ درعوض، بازار خودرو جذابیتش را برای بخش دیگری از سرمایه‌گذاران از دست می‌دهد. افرادی نیز که بودجه لازم برای خرید خودروهای وارداتی را دارند، تصمیم می‌گیرند این مبلغ را در بازارهای دیگر سرمایه‌گذاری کنند و خودروهایی ارزان‌تر بخرند. البته در کنار این موضوع، ممکن است بازار حواله‌فروشی خودروهای وارداتی مدتی داغ شود؛ زیرا علاقه‌مندان به خودروهای وارداتی نگران افزایش بیشتر قیمت‌ها در آینده دور هستند.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها