هوش مصنوعی می‌تواند منجر به رکود و حذف کارمندان شود

«سباستین سیمیاتکوفسکی» (Sebastian Siemiatkowski)، مدیرعامل شرکت پرداخت سوئدی کلارنا (Klarna)، در مصاحبه‌ای گفته که رشد هوش مصنوعی ممکن است به جایگزینی مشاغل اداری منجر و در کوتاه‌مدت باعث رکود اقتصادی شود.

براساس گزارش «Businessinsider»، او در پادکست «The Times Tech» بیان کرد: «اثرات هوش مصنوعی بر مشاغل اداری می‌تواند حداقل در کوتاه‌مدت باعث رکود اقتصادی شود. متأسفانه، از دیدگاه فناوری راهی برای جلوگیری از این اتفاق نمی‌بینم.»

هوش مصنوعی و تأثیر آن بر مشاغل اداری و اقتصاد

سیمیاتکوفسکی که پیشتر هم درباره تأثیر هوش مصنوعی بر جایگزینی نیروی انسانی صریح بوده، گفت استفاده از هوش مصنوعی در کلارنا باعث افزایش بهره‌وری شده و تعداد کارکنان این شرکت در دو سال گذشته از حدود ۵۵۰۰ نفر به ۳۰۰۰ نفر کاهش یافته است.

در فوریه ۲۰۲۴، کلارنا اعلام کرد دستیار هوش مصنوعی این شرکت معادل کار ۷۰۰ نیروی تمام‌وقت بخش خدمات مشتریان فعالیت می‌کند. این شرکت که به خدمات «الان بخر، بعداً پرداخت کن» معروف است، از نخستین شرکت‌هایی بود که با OpenAI همکاری کرد.

بااین‌حال، سیمیاتکوفسکی اخیراً اعتراف کرده که کاهش نیروی انسانی به خاطر هوش مصنوعی تا حدی افراطی بوده و کلارنا اکنون قصد دارد دوباره استخدام نیرو داشته باشد.

او گفت: «برای برند و شرکت مهم است که مشتریان بدانند همیشه امکان ارتباط با نیروی انسانی وجود دارد.» سیمیاتکوفسکی معتقد است بسیاری از مدیران فناوری اثرات هوش مصنوعی روی مشاغل اداری را دست‌کم می‌گیرند و او می‌خواهد صادقانه واقعیت‌ها را بگوید تا جامعه آماده شود.

همچنین براساس گزارش سازمان ملل (UNCTAD)، هوش مصنوعی می‌تواند تا سال ۲۰۲۳ حدود ۴۰ درصد مشاغل در جهان را، به‌ویژه در کشورهای توسعه‌یافته، تحت تأثیر قرار دهد. همچنین، مؤسسه «مک‌کنزی» پیش‌بینی کرده که تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۲ میلیون نفر در ایالات متحده به‌دلیل پیشرفت‌های هوش مصنوعی ناچار به تغییر شغل خواهند شد.

دیگر مدیران حوزه هوش مصنوعی مثل «داریو آمودی»، مدیرعامل آنتروپیک، درباره تهدید هوش مصنوعی برای بازار کار هشدار داده‌اند و پیش‌بینی می‌کنند که تا پنج سال آینده ۵۰ درصد مشاغل اداری سطح ابتدایی حذف شوند.

با این وجود، برخی معتقدند هوش مصنوعی می‌تواند فرصت‌هایی برای انجام کارهای خلاقانه‌تر و رضایت‌بخش‌تر ایجاد کند.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها