اسفند هر سال زمانی است که بازار خودرو رونق نسبی میگیرد. افراد مختلف دنبال خرید خودرو جدید برای استفاده از آن در تعطیلات نوروز هستند. برخی دیگر از مشتریان نیز که از مدتها پیش برای خرید خودرو پسانداز کردهاند، تصمیم میگیرند اتومبیل خود را پیش از سال جدید تعویض کنند. البته حباب قیمت خودرو باعث میشود برخی از مشتریان هزینهای بیش از قیمت واقعی هر مدل برای خرید آن بپردازند.
عوامل مختلفی باعث میشوند حباب قیمت خودرو برای یک مدل اتفاق افتد؛ برای مثال عرضهنکردن طولانیمدت شاهین سایپا به بازار باعث شده اختلاف قیمت بازار و کارخانه این مدل روزبهروز بیشتر شود. این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که کمی قبل، قیمت بازار و کارخانه شاهین یکسان بود. همچنین خودروهای جدیدی که وارد بازار میشوند، معمولاً مدتی حباب قیمتی را تجربه میکنند.
در این مطلب نگاهی به گزینههایی میاندازیم که برای مشتریان ایرانی محبوباند اما خرید آنها در شرایط فعلی توصیه نمیشود. البته اگر مالک این خودروها هستید و قصد فروش آنها را دارید، الان بهترین زمان برای فروش این خودروهاست!
ایکو ریرا، بررسی حباب قیمت خودرو در محصول جدید داخلی
نخستین محصولی که در رده خودش حباب قیمتی قابلتوجهی تجربه میکند، ایکو ریراست. این خودرو نخستین کراساوور ملی محسوب میشود؛ به همین دلیل موردتوجه مشتریان قرار گرفته است. باید به این موضوع اشاره کنیم که قیمت کارخانهای ریرا فاصله قابلتوجهی با رقبای چینی خود دارد اما در بازار آزاد، شاهد اختلاف قیمت قابلتوجه این خودرو هستیم.
ایرانخودرو قیمت ایکو ریرا را یکمیلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان اعلام کرده است. البته اگر بخواهید این خودرو را از بازار آزاد بخرید، باید یکمیلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بپردازید. در این بازه قیمتی، تیگارد X35 و امویام X55 پرو گزینههای مناسبتری هستند. همچنین میتوانید KMC X5 را با قیمت یکمیلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان بهصورت نقدی از کرمان موتور خریداری کنید.
شاهین پلاس
همانطور که اشاره کردیم، عرضهنکردن شاهین به بازار موجب ایجاد حباب قیمت برای این محصول سایپا شده است. شاهین در ۴ تیپ دندهای G، دندهای GL، اتوماتیک CVT و اتوماتیک پلاس به بازار عرضه شده است که هر ۴ تیپ آن گرفتار حباب قیمتی شدهاند اما شاهین پلاس به مرحلهای از حباب قیمتی رسیده که خرید آن بههیچوجه ارزش ندارد.
قیمت شاهین پلاس در کارخانه ۸۶۲ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان است. اگر بخواهید همین خودرو را از بازار آزاد تهیه کنید، باید یکمیلیارد و ۲۴۷ میلیون تومان بپردازید. دلیل این فاصله قیمتی چشمگیر عرضهنکردن شاهین به بازار است. ازآنجاییکه شاهین پلاس اتوماتیک و تارا اتوماتیک مشخصات فنی کاملا مشابهی دارند، پیشنهاد ما خرید تارا اتوماتیک است. این خودرو هماکنون در بازار آزاد یکمیلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
میتسوبیشی اوتلندر و حباب قیمت خودرو در بخش وارداتیها
در مرحله قبلی واردات خودرو و به لطف فعالیتهای گسترده آرین موتور، میتسوبیشی اوتلندر به یکی از خودروهای محبوب وارداتی تبدیل شد. اکنون با ورود نسل جدید این خودرو به بازار، بار دیگر شاهد افزایش شور و شوق مشتریان هستیم. میتسوبیشی اوتلندر هماکنون در ۲ تیپ H-Line و M-Line در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی نیز عرضه شده است.
آرین موتور قیمت میتسوبیشی اوتلندر H-Line را که مجهزترین تیپ این خودرو محسوب میشود، ۳ میلیارد و ۲۲۸ میلیون تومان اعلام کرده است. البته برای خرید میتسوبیشی اوتلندر H-Line از بازار آزاد، باید ۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه کنید که حدود ۶۰ درصد بیش از بهای رسمی خودرو است. میتسوبیشی اوتلندر خودرویی ایدهآل به حساب میآید اما بهتر است در این بازه قیمتی سراغ گزینههای دیگری بروید. اکستریم VX، تانک ۳۰۰ و نیسان ترا، برخی گزینههای جایگزین در محدوده قیمتی ۴ میلیارد تومان هستند.
نیسان سیلفی
به جرأت میتوان گفت نیسان سیلفی موفق شده جایگاه تثبیتشده تویوتا کرولا در بخش واردات خودرو را به خطر بیندازد. واردات این خودرو که ظاهری جذاب و امکاناتی رنگارنگ دارد، توجه مشتریان ایرانی را جلب کرده است. همین مسئله باعث میشود شاهد حباب قیمت نیسان سیلفی باشیم.
واردکننده نیسان سیلفی مکس ادیشن قیمت آن را ۲ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان اعلام کرده است. بااینحال اگر بخواهید تیپ فول آپشن سیلفی را از بازار آزاد بخرید، باید ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان را برای خرید آن پرداخت کنید. نیسان سیلفی مناسب مصارف خانوادگی در بلندمدت محسوب میشود اما درحالحاضر بهتر است بهجای آن، تویوتا کرولا و تویوتا لوین را انتخاب کنید. هیوندای الانترا ۲۰۲۳ نیز گزینه مطرح دیگری در این بازه قیمتی است.