جایگزینی موتورهای فرسوده با موتورسیکلت‌های برقی، راهکار وزارت نفت

وزارت نفت تصمیم دارد موتورسیکلت‌های برقی را جایگزین موتورهای کاربراتوری و فرسوده بنزینی بکند؛ به‌این‌ترتیب سهمی قابل‌توجه در کاهش آلودگی هوا و بهینه‌سازی مصرف سوخت ایفا کند. «محمدصادق عظیمی‌فر»، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی این خبر را اعلام کرد.

به گفته عظیمی‌فر، تردد حجم انبوه موتورسیکلت‌های کاربراتوری در کشور علاوه‌بر تحمیل خسارات هنگفت اقتصادی سالانه، اثرات مخربی بر محیط‌زیست می‌گذارد. به گفته او، برای حل این چالش باید بخش‌های مختلفی با یکدیگر همکاری کنند. راه‌حل‌ها باید مبتنی‌بر تحلیل دقیق و بررسی‌های جامع باشند تا بتوان با اقدامات مؤثر به نتایج مطلوب دست یافت. این راهکار جایگزینی موتورسیکلت‌های برقی با انواع بنزینی و فرسوده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش در ادامه سخنانش به ناترازی مصرف سوخت اشاره کرد. به گفته او، افزایش تولید سوخت برای حل مشکل ناترازی انرژی کافی نیست. مصرف غیربهینه باعث شده به واردکننده برخی فرآورده‌های نفتی تبدیل شویم. عظیمی‌فر می‌گوید بخش قابل‌توجهی از این مشکل به‌دلیل فرسودگی ناوگان حمل‌ونقل کشور ایجاد شده است. ۵۳ درصد ناوگان حمل‌ونقل و بیش از ۹۰ درصد موتورسیکلت‌ها فرسوده‌اند. این وسایل نقلیه علاوه‌بر مصرف سوخت بیشتر، از عوامل اصلی آلودگی هوا نیز محسوب می‌شوند.

سهم موتورسیکلت‌های برقی برای هر سازمان چقدر است؟

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، باید موتورسیکلت‌های برقی جایگزین موتورسیکلت‌های فرسوده بنزینی شوند. براساس مصوبه شورای اقتصاد، ظرفیت لازم برای برقی‌سازی ۴۶۰ هزار دستگاه ناوگان عمومی فراهم شده و فاز اول آن با جایگزینی ۲۰ هزار موتورسیکلت فرسوده در تهران با مدل‌های برقی طی یک سال آغاز می‌شود.

همچنین معاون وزیر نفت از برنامه‌ریزی این وزارت‌خانه برای احداث ۷ هزار جایگاه شارژ در نقاط مختلف کشور با مشارکت جایگاه‌داران سوخت خبر داد. در چارچوب این تفاهم‌نامه، شرکت ملی پست ایران هزار و ۲۰۰ دستگاه، پلیس راهنمایی و رانندگی ۳۰۰ دستگاه، صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت هزار دستگاه، شرکت دیجی‌کالا ۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه برای ناوگان لجستیک خود و گروه گلرنگ ۱۰ هزار دستگاه برای ناوگان پیک خود در شهر تهران، موتورسیکلت‌های برقی تأمین خواهند کرد.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها