بررسی گلکسی زد فلیپ ۶؛ تلاش مستمر سامسونگ برای رسیدن به کمال

بازار گوشی‌های تاشو بیش‌از پیش به بلوغ خود نزدیک شده و حالا نسل جدید گوشی‌های تاشوی سامسونگ آمده‌اند تا تکمیل این روند را تسریع کنند. گلکسی Z Flip 6 جدیدترین گوشی تاشوی سامسونگ با فرم فکتور Clamshell یا پوسته صدفی بوده که با سخت‌افزار قدرتمندتر، نمایشگر روشن‌تر و باتری پردوام‌تر به‌همراه برخی ویژگی‌های تازه از راه رسیده؛ اما نسبت‌به قبل گران‌تر هم شده است. درواقع گلکسی زد فلیپ ۶ با بهره‌مندی از قابلیت‌های تازه، بهبودهای زیادی را تجربه کرده و حالا حرف‌های بیشتری برای گفتن دارد. در بررسی گلکسی Z Flip 6، بخش‌های مختلف این گوشی را زیر ذره‌بین خواهیم برد.

سامسونگ در رویداد تابستانه آنپکد، به‌رسم سال‌های قبل از نسل جدید گوشی‌های تاشوی خود یعنی Galaxy Z Flip 6 و Galaxy Z Fold 6 پرده برداشت. دیری نپایید که این دو گوشی تاشوی سامسونگ وارد بازار کشور شدند و حالا می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید. اگر به گوشی‌های تاشو با فرم فکتور کتابی علاقه داشته باشید، می‌توانید زد فولد ۶ را به‌عنوان یکی از مدل‌های جذاب این دسته خریداری کنید؛ اما زد فلیپ ۶ برای کسانی‌که به گوشی‌های جمع‌وجورتر علاقه دارند، مناسب‌تر خواهد بود. سامسونگ در نسل جدید گلکسی زد فلیپ، بهبودهای جدیدی را اعمال کرده و علاوه‌بر آن، برخی ویژگی‌های تازه مانند هوش مصنوعی Galaxy AI و قابلیت‌های مرتبط با آن‌را نیز به‌ارمغان آورده؛ اما آیا زد فلیپ ۶ باوجود قیمت ۱۰۹۹ دلاری‌اش همچنان ارزش خرید دارد؟

بررسی ویدیویی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۶

تماشای ویدیو از یوتوب

تماشای ویدیو از آپارات

مشخصات فنی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۶

نام گوشی گلکسی زد فلیپ ۵
نمایشگر داخلی ۶.۷ اینچ داینامیک امولد ۲X با رزولوشن ١۰۸۰ در ٢۶۴۰ پیکسل و نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزبیرونی ۳.۴ اینچ سوپر امولد با رزولوشن ۷۲۰ در ۷۴۸ پیکسل
چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۳
ترکیب رم و حافظه داخلی ۱۲/۲۵۶ و ۱۲/۵۱۲ گیگابایتی
سیستم عامل اندروید ۱۴ با پوسته One UI 6.1.1
دوربین اصلی ۲ گانه شامل دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال و دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی
دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی
باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی
فناوری شارژ سیمی ۲۵ وات / بی‌سیم ۱۵ وات
وزن ۱۸۷ گرم
بدنه قاب پشتی شیشه‌ای با فریم آلومینیوم آرمور / شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۲ / بهره‌مندی از استاندارد IP48
قابلیت‌های جانبی مجهز به اسپیکر استریو، حسگر تشخیص اثر انگشت خازنی روی دکمه پاور و پشتیبانی ۵G
قیمت پایه حدود ۶۵ میلیون تومان

طراحی و کیفیت ساخت

زبان طراحی و ظاهر گلکسی زد فلیپ ۶ در مقایسه با گذشته تغییری نداشته؛ اما برخی جزئیات طراحی این گوشی تاشو دست‌خوش تغییر شده‌اند تا درنهایت نسل جدید فلیپ‌فون سامسونگ حس بهتری را در کاربرانش ایجاد کند. سامسونگ این نسل از زد فلیپ را طوری طراحی کرده که در حالت تا شده، ۰.۲ میلی‌متر ضخامت کم‌تری داشته باشد. همچنین به‌نظر می‌رسد که لولای دستگاه کمی سفت‌تر شده باشد تا باز کردن آن به این سادگی‌ها نباشد و نتوانید آن‌را با یک دست باز کنید.

تنوع رنگی گلکسی زد فلیپ ۶ یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت آن در بخش طراحی به‌شمار می‌آید؛ چراکه فلیپ‌فون کره‌ای در ۷ رنگ‌بندی متفاوت عرضه می‌شود تا باب‌میل اکثر کاربران باشد. دیجیاتو رنگ آبی Z Flip 6 را در اختیار دارد که بخش پایینی پنل پشتی، لولای دستگاه، فریم و دور لنز دوربین‌های آن‌را در بر می‌گیرد. غالب بخش بالایی پنل پشتی و حاشیه‌های دور نمایشگر نیز مشکی‌رنگ هستند.

ظاهر گلکسی زد فلیپ ۶ همانی است که در نسل پیشین دیده بودیم. کره‌ای‌ها نمایشگر ثانویه ۳.۴ اینچی این گوشی را زیر چینش افقی دوربین دوگانه آن تعبیه کرده‌اند. هنگامی که دستگاه را در حالت تا شده قرار می‌دهید، لوگوی سامسونگ وسط لولای این گوشی خودنمایی می‌کند. سامسونگ به نسل جدید لولای گوشی‌های تاشوی خود، لقب «Flex Hinge» را داده که شکاف بین نمایشگر گوشی در حالت بسته را بسیار کم کرده و دستگاه کاملاً صاف روی سطح قرار می‌گیرد.

در نمای جلو، نمایشگر اصلی ۶.۷ اینچی گلکسی زد فلیپ ۶ به‌چشم می‌خورد؛ اما اصلی‌ترین چیزی که در این بخش تغییر کرده، میزان فرورفتگی وسط نمایشگر است. درحالی‌که نسل قبلی زد فلیپ چنان فرو رفتگی داشت که می‌توانستید شکاف آن‌را با آب پر کنید، اما حالا این فاکتور کم‌تر روی اعصاب‌تان خواهد رفت. عجیب این‌که طی روزهای اول بررسی گلکسی زد فلیپ ۶ در دیجیاتو، از فرورفتگی وسط نمایشگر خبری نبود؛ اما پس‌از مدتی دیدیم که عمق آن بیشتر شده و حین کار کردن بیش‌از پیش حس می‌شود. به‌هرحال کره‌ای‌ها موفق شده‌اند این فاکتور منفی را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهند، هرچند که برخی رقبای چینی آن‌را از سال‌ها قبل از گوشی‌های تاشوی خود حذف کرده‌اند.

سامسونگ همچنان حسگر اثر انگشت گوشی‌های تاشوی خود ازجمله Z Flip 6 را روی دکمه پاور قرار داده و ظاهراً هنوز امکان انتقال این حسگر بیومتریک به زیر نمایشگر وجود ندارد. سرعت و دقت شناسایی اثر انگشت توسط سنسور قرار گرفته روی دکمه پاور گلکسی زد فلیپ ۶ بسیار خوب بوده و در کسری از ثانیه دستگاه را قفل‌گشایی می‌کند. شما می‌توانید تا حداکثر ۴ انگشت مختلف را برای این حسگر تعریف کنید.

فلیپ‌فون تازه‌وارد سامسونگ به‌خوبی در دست جا می‌گیرد و به‌لطف ضخامت کم و نسبت تصویر کشیده‌ای که دارد، می‌توانید به‌سادگی و حتی با یک دست با آن کار کنید. همچنین در حالت بسته نیز برای کنترل سریع فرمان‌ها در این گوشی قادر هستید با یک اشاره آن‌چه که می‌خواهید را انجام دهید. زد فلیپ جدید سامسونگ ۱۸۷ گرم وزن دارد و می‌توان گفت که با گوشی نسبتاً سبکی روبه‌رو هستیم. به‌همین‌ترتیب حین تماشای فیلم، بازی کردن و انجام کارهای مختلف طی روز با خستگی دستان‌تان مواجه نخواهید شد. سامسونگ می‌گوید زد فلیپ ۶ خوش‌دست‌ترین مدل تاشوی این برند بوده که باتوجه به بررسی‌ها و تجربه کاربری دیجیاتو از این گوشی، می‌توان به صحت این عنوان پی برد.

کیفیت ساخت گلکسی زد فلیپ ۶ یک مرحله نسبت‌به قبل بهتر شده است؛ زیرا این مدل حالا از گواهی IP48 بهره می‌برد تا همراه با مقاومت زیر عمق ۱.۵ متری آب به‌مدت نیم ساعت، قابلیت دوام در برابر نفوذ ذراتی با قطر بیش‌از ۱ میلی‌متر و طول بیش‌از ۵ میلی‌متر را هم داشته باشد. به‌طور کلی گوشی‌های تاشو در برابر گردوغبار حساس هستند و همین سبب شده که سامسونگ با تمرکز روی این بخش، وضعیت را کمی بهتر کند؛ اما همچنان توجه داشته باشید که نباید این فلیپ‌فون را در مجاورت ذرات ریز قرار دهید. بدنه زد فلیپ ۶ از ترکیب شیشه و فلز ساخته شده است. پنل پشتی گوشی تاشوی جدید کره‌ای‌ها با محافظ شیشه‌ای گوریلا گلس ویکتوس ۲ و فریم آن نیز با آرمور آلومینیوم سامسونگ محافظت می‌شود که در برابر ضربات و خط‌وخش مقاومت قابل‌توجهی را از خود نشان می‌دهند.

نمایشگر

سامسونگ در مقایسه با نسل قبل گلکسی زد فلیپ، ویژگی جدیدی را در ماهیت آن اعمال نکرده؛ اما درعوض هر دو نمایشگر داخلی و بیرونی زد فلیپ ۶ حالا از بیشینه روشنایی بالاتری برخوردار هستند تا بتوانید در هر جایی به‌سادگی از این فلیپ‌فون استفاده کنید. همچنین با به‌کارگیری بک‌پلین LTPO، حالا مصرف باتری نمایشگر اصلی این گوشی بهتر شده است. نمایشگر داخلی زد فلیپ ۶ سامسونگ از پنل ۶.۷ اینچی Dynamic AMOLED 2X با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۶۴۰ پیکسلی و نسبت تصویر ۲۲:۹ بهره‌مند شده که با محافظ پلاستیکی مخصوصی محافظت می‌شود.

نمایشگر بیرونی یا همان کاور دیسپلی زد فلیپ تازه‌وارد با پنل ۳.۴ اینچی سوپر امولد ۷۲۰ در ۷۴۸ پیکسلی، همان اندازه و شکل سابق را دارد. مهم‌ترین تفاوت این دو نمایشگر، بیشینه روشنایی افزایش‌یافته آن‌ها نسبت‌به قبل است که به‌ترتیب برابر با با ۲۶۰۰ و ۱۶۰۰ نیت باشد. جالب این‌که حداکثر میزان روشنایی نمایشگر اصلی گلکسی زد فلیپ ۶ در مقایسه با مدل فلیپ ۴ بیش‌از دو برابر شده و نسبت‌به نسل پیشین هم ۵۰ درصد بیشتر شده است. ترکیب این روشنایی بالای نمایشگر و کنتراست بالای پنل نمایشگر، محتوایی واضح و خوانا را حتی در محیط‌های پرنور به‌نمایش در می‌آورد. نمایشگر بیرونی این فلیپ‌فون نیز حالا مانند پنل نمایشگر گوشی‌های عادی پرنور و باکیفیت شده تا بتوانید به‌راحتی در هر حالت از آن استفاده کنید.

دیگر موردی که زد فلیپ تازه‌وارد سامسونگ را به مدلی پیشرفته‌تر بدل کرده، بهره‌مندی پنل نمایشگر اصلی آن از فناوری LTPO بوده که توانایی تنظیم متغیر نرخ تازه‌سازی تصویر از ۱ تا ۱۲۰ هرتز را دارد. این قابلیت به فلیپ‌فون کره‌ای‌ها اجازه می‌دهد با کاهش میزان به‌روزرسانی تصویر، از مصرف بیش‌از حد باتری جلوگیری کند؛ به‌خصوص در حالت AOD که نرخ تازه‌سازی تصویر به یک بار در هر ثانیه می‌رسد. شاید تنها کاستی زد فلیپ ۶ در بخش نمایشگر، نرخ تازه‌سازی تصویر ۶۰ هرتزی نمایشگر ثانویه آن باشد که هرچند شاید این مورد برای برخی کاربران اهمیت چندانی نداشته باشد.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گلکسی زد فلیپ ۶ همراه با زد فولد ۶، اولین گوشی‌های تاشوی سامسونگ هستند که وعده ۷ سال پشتیبانی نرم‌افزاری اساسی سامسونگ را شامل می‌شوند؛ به‌همین‌ترتیب کره‌ای‌ها تا ۷ سال آینده، تمام نسل‌های آینده سیستم‌عامل اندروید و پوسته One UI را برای این مدل‌ها منتشر خواهند کرد. درواقع می‌توان گفت که سامسونگ منسجم‌ترین برنامه پشتیبانی نرم‌افزاری را برای گوشی‌های تاشوی خود در نظر گرفته است؛ زیرا هیچ مدل مشابهی از چنین ویژگی برخوردار نیست.

سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۶ را با اندروید ۱۴ و پوسته One UI 6.1.1 روانه بازار کرده تا این مدل به‌روزترین ترکیب نرم‌افزاری گوشی‌های این برند را در اختیار داشته باشد. تجربه کاربری که گلکسی زد فلیپ به کاربر ارائه می‌کند، تا حدودی با آن‌چه که در گوشی‌های عادی سامسونگ دیده‌ایم تفاوت دارد. همچنین غول کره‌ای برای اولین بار قابلیت‌های هوش مصنوعی Galaxy AI را به‌صورت پیش فرض در تاشوهای جدید خود ارائه داده که در ادامه با جزئیات بیشتری به آن‌ها می‌پردازیم. توجه داشته باشید که بسیاری از قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ برپایه اینترنت کار می‌کنند و باید حین استفاده از آن‌ها، اتصال دستگاه به اینترنت برقرار باشد.

ترکیب جذاب Galaxy AI با نمایشگر بیرونی

فلیپ‌فون تازه‌وارد سامسونگ با همراهی Galaxy AI و ویژگی‌های تازه نمایشگر ثانویه‌اش حالا از همیشه کاربردی‌تر شده است. پیش‌از این شما می‌توانستید تم‌های مختلفی که هرکدام سبک‌وسیاق خود را دارند در کاور دیسپلی اعمال کنید که هم‌اکنون نیز این قابلیت وجود دارد. علاوه‌براین کارت‌ها و ویجت‌های موجود در این قسمت قابلیت سفارشی شدن دارند و می‌توانید مطابق سلیقه خود آن‌ها را دست‌خوش تغییر کنید. یکی از ویژگی‌های جذاب زد فلیپ ۶، امکان ساخت تصویر پس‌زمینه اختصاصی با هوش مصنوعی در آن است که به‌‌شما اجازه می‌دهد تصاویر اختصاصی که با Galaxy AI ساخته‌اید را روی کاور دیسپلی اعمال کنید.

مهم‌ترین چیزی که گلکسی زد فلیپ ۶ را جذاب‌تر کرده، قابلیت‌های نرم‌افزاری کاربردی آن بوده که سامسونگ اعمال کرده است: ترجمه و نمایش همزمان صحبت‌ها، پاسخ‌دهی هوشمند به پیام‌ها و عکاسی حرفه‌ای با کاور دیسپلی. اکنون با قرار دادن زد فلیپ ۶ در حالت نیمه‌تا شده، می‌توانید متن خود را روی صفحه دستگاه تایپ کنید تا ترجمه آن در زبان مورد نظرتان از طریق نمایشگر ثانویه دستگاه نمایش داده شود. مخاطب شما می‌تواند همزمان با تایپ متن، ترجمه آن به زبان خودش را روی دیگر نمایشگر فلیپ‌فون شما تماشا کند. با این کار عملاً می‌توانید بدون نیاز به حرف زدن، صحبت‌های خود را در چند ثانیه به زبان‌های دیگری مطرح کنید.

کره‌ای‌ها قابلیت دیگری به‌نام Chat Assist را در کاور دیسپلی زد فلیپ جدید تعبیه کرده‌اند. با به‌کارگیری این ویژگی قادر هستید بدون نیاز به باز کردن گوشی از حالت تا شده، به پیام‌های خود پاسخ دهید. سامسونگ Galaxy AI را طوری تطبیق داده تا با آگاهی از موضوع محتوای کاربران، فرایند پاسخ‌دهی هوشمند به مخاطب را به‌ارمغان آورد؛ به‌همین‌ترتیب اگر دست‌تان بند باشد، با این ویژگی حتی دیگر نیازی به تایپ کردن نخواهید داشت. هرچند باید توجه داشته باشید که این قابلیت در زبان‌های محدودی پشتیبانی می‌شود و فعلاً برای زبان فارسی در دسترس نیست، اما انتظار داریم سامسونگ در آینده پشتیبانی از زبان مادری‌مان را به فلیپ‌فون پرچمدارش بیفزاید.

درنهایت با استفاده از نمایشگر دوم گلکسی زد فلیپ جدید، امکان ثبت تصاویری حرفه‌ای‌تر با کمک هوش مصنوعی فراهم خواهد بود. با به‌کارگیری این ویژگی، دوربین زد فلیپ ۶ تصویر را طوری ثبت می‌کند تا حین ثبت تصاویری مانند عکس‌های دست‌جمعی، بهترین زاویه دید و گرید بندی برای آن اعمال شود؛ بنابراین می‌توانید تصاویر خود را پیش‌از انتشار در شبکه‌های اجتماعی، از طریق این روش بهبود دهید.

سامسونگ ویژگی Sketch To Image را هم به‌عنوان قابلیت جدید Galaxy AI در نسل جدید One UI در دسترس قرار داده است؛ اما این قابلیت چطور کار می‌کند؟ با Sketch To Image می‌توانید روی سوژه‌های مختلفی که از آن‌ها عکاسی کرده‌اید، موارد مجزایی چون کلاه، گردنبند و عینک ترسیم کنید یا حتی روی تصویری خالی نقاشی بکشید. سامسونگ با پردازش چیزی که شما رسم کرده‌اید، آن‌را به اشکال نزدیک‌به واقعیت تبدیل می‌کند تا تصویری واقع‌گرایانه‌تر را در اختیار داشته باشید. ویژگی‌های مهم دیگری چون حذف و جابه‌جایی سوژه‌ها با Photo Assist، ترجمه زنده مکالمه صوتی و خلاصه‌سازی و تبدیل صدا به متن نیز گلکسی زد فلیپ ۶ را به یکی از کامل‌ترین گوشی‌های تاشو از لحاظ امکانات نرم‌افزاری بدل کرده است.

عملکرد سخت‌افزاری

نسل جدید گوشی‌های تاشوی سامسونگ از چیپست پرچمدار اسنپدراگون ۸ نسل ۳ قدرت می‌گیرند تا از پس سنگین‌ترین کارهای پلتفرم موبایل بر بیایند. سامسونگ این چیپست ۴ نانومتری را در زد فلیپ ۶ به‌کار گرفته تا با یکی از قدرتمندترین گوشی‌های تاشوی فعلی روبه‌رو باشیم؛ چراکه نسل سوم تراشه‌های پرچمدار جدید کوالکام، توسط پردازنده هشت هسته‌ای با یک هسته قدرتمند ۳.۳۹ گیگاهرتزی Cortex-X4، سه و دو هسته میانی ۳.۱ و ۲.۹ گیگاهرتزی Cortex-A720 و درنهایت، دو هسته ۲.۲ گیگاهرتزی Cortex-A520 با برآیند افزایش قدرت ۸۵ درصدی همراهی می‌شود. همچنین باتوجه به بهره‌مندی از ماژول گرافیکی Adreno 750، تا ۶۰ درصد از نسل گذشته قدرتمندتر شده است. با ترکیب این قدرت سخت‌افزاری همراه با ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5X و ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی پرسرعت UFS 4.0، انتظار می‌رود زد فلیپ ۶ عملکردی روان و کم‌نقص را به‌نمایش بگذارد؛ اما در عمل چه چیزی را شاهد خواهیم بود؟

زد فلیپ ۶ به‌دلیل فرم فکتور متفاوت با گوشی‌های هوشمند عادی، از سیستم خنک‌کننده متفاوتی بهره می‌برد و سامسونگ عملکرد سخت‌افزاری آن‌را طوری تنظیم کرده که نسبت‌به سایر مدل‌ها، میزان حرارت کم‌تری را تولید کند. هرچند به‌ادعای سامسونگ، فرایند خنک‌سازی و دفع حرارت در Galaxy Z Flip 6 بهینه‌تر شده و باید عملکرد پایدارتری را شاهد باشیم. در ادامه امتیازات بنچمارک گلکسی زد فلیپ ۶ و دیگر پرچمدار سامسونگ، یعنی گلکسی S24 اولترا را زیر ذره‌بین می‌بریم:

نام گوشی Antutu 10 GeekBench 6 Single-Core GeekBench 6 Multi-Core PCMark Work 3.0 ۳DMark WL Unlimited ۳DMark WLE Unlimited ۳DMark Solar Bay Unlimited
گلکسی زد فلیپ ۶ ۱۳۵۱۲۷۳ ۲۲۷۳ ۷۰۳۷ ۱۷۴۲۴ ۱۹۲۳۰ ۴۴۴۸ ۷۹۸۲
گلکسی اس ۲۴ اولترا ۱۸۱۴۴۲۰ ۲۲۶۷ ۶۹۸۰ ۱۸۸۰۱ ۲۰۴۴۴ ۵۰۰۵ ۸۳۷۰

همان‌طور که می‌بینید، دو گوشی پرچمدار سامسونگ باوجود فرم فکتور متفاوت‌شان، عملکردی نسبتاً نزدیک را در اکثر بنچمارک‌ها به‌نمایش گذاشته‌اند. جالب این‌که سامسونگ در گلکسی اس ۲۴ اولترا از نسخه مخصوص For Galaxy اسنپدراگون ۸ نسل ۳ استفاده کرده؛ اما در گوشی‌های تاشوی جدید این برند از همان نسخه عادی چیپ پرچمدار کوالکام استفاده شده است. ظاهراً سامسونگ برای کاهش هرچه بیشتر تولید حرارت دست به این اقدام زده تا عملکرد دستگاه را در شرایط سخت حفظ کند. به‌طور کلی عملکرد سخت‌افزاری گلکسی Z Flip 6 در تراز بهترین‌های دنیای موبایل بوده و کاری نیست که نتوانید با سرعت بالا روی آن انجام دهید.

هرچند سامسونگ تا حدودی در مهار اژدهای آتشین درون کالبد زد فلیپ ۶ موفق شده، اما همچنان این گوشی در استرس تست‌های مختلف، پایداری بسیار پایین و کم‌تر از ۵۰ درصد را نشان می‌دهد؛ یعنی اگر این گوشی را در سخت‌ترین شرایط پردازشی قرار دهید، عملکرد آن پس از مدتی به پایین‌تر از نصف حداکثر قدرتش کاهش خواهد یافت. این اتفاق بیشتر در پردازش‌های چالشی مانند اجرای بازی‌های سنگین با حداکثر تنظیمات گرافیکی و تدوین ویدیوهای ۴K دیده می‌شود؛ اما در سایر شرایط بدنه دستگاه نسبتاً خنک و عملکرد آن پایدار خواهد بود.

در تست اجرای بازی‌های مختلف روی گلکسی زد فلیپ ۶ نیز شاید تنها برخی عناوین بتوانند عرق این گوشی تاشو را در بیاورند. باوجوداین، حین اجرای بازی‌های کال‌آودوتی موبایل، دویل می کرای و زن‌لس زون زیرو روی بهترین تنظیمات گرافیکی و بیشترین نرخ فریم، همچنان اثری از افت فریم محسوس نبود و حتی پس از نیم ساعت بازی کردن همه‌چیز به‌خوبی پیش رفت. از لحاظ تولید حرارت هم زد فلیپ ۶ با انتقال حرارت به فریم فلزی و بخش بالای بدنه دستگاه، چندان داغ نمی‌شود؛ اما تا مرز داغی خواهد رفت. به‌طور کلی عملکرد سامسونگ در بهینه‌سازی عملکرد سخت‌افزاری قابل‌توجه بوده و برای انجام اکثر کارها با Z Flip 6 محدودیتی نخواهید داشت.

دوربین

یکی دیگر از تغییرات مثبتی که گلکسی زد فلیپ سامسونگ در این نسل با آن همراه شده، مجموعه دوربین‌های جدید با الگوریتم‌های پردازشی پیشرفته‌تر است. ترکیب این دو ویژگی سبب می‌شود که فلیپ‌فون کره‌ای حالا در عکاسی و فیلم‌برداری، یک پله از نسل قبل خود بالاتر باشد.

درواقع سامسونگ دوربین ۱۲ مگاپیکسلی عریض زد فلیپ ۵ را این‌بار با دوربین پروضوح‌تر ۵۰ مگاپیکسلی جایگزین کرده تا قدرت مانور آن در شرایط نوری مختلف بهتر باشد. دوربین ۱۲ مگاپیکسلی فوق‌عریض نیز همچنان سنگر حفظ کرده و خبری از تغییر در آن نیست. درنهایت دوربین جلوی ۱۰ مگاپیکسلی زد فلیپ ۶ داخل نمایشگر اصلی آن قرار گرفته تا در حالت باز شده سلفی بگیرید. اجازه دهید پیش‌از بررسی نمونه تصاویر ثبت شده، مشخصات دوربین جدیدترین گوشی تاشوی سامسونگ را مرور کنیم:

نام گوشی گلکسی Z Flip 6
دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال و اندازه پیکسل‌های ۱.۰ میکرومتری با پیکسل بینینگ ۴ در ۱ / فوکوس خودکار Dual Pixel / ضریب اف ۱.۸
دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۲ و زاویه دید ۱۲۳ درجه
دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۲
قابلیت‌های فیلم‌‌برداری فیلم‌برداری با رزولوشن ۴K و نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم بر ثانیه / فیلم‌برداری اسلوموشن ۹۶۰ فریم بر ثانیه با کیفیت ۷۲۰p

سامسونگ می‌گوید که گلکسی Z Flip 6 را به موتور پردازش تصویر ProVisual مجهز کرده تا با بهره‌گیری از الگوریتم‌های نرم‌افزاری جدید، تصاویری شفاف‌تر و واضح‌تر را تحویل‌تان دهد. این ویژگی به زد فلیپ ۶ امکان عکاسی بهتر و کنترل نویز در محیط‌های کم‌نور را هم می‌دهد تا همراه با دوربین جدید ۵۰ مگاپیکسلی، عکس‌های حرفه‌ای‌تری بگیرید.

دوربین ۵۰ مگاپیکسلی تعبیه شده در گلکسی Z Flip 6 با بهره‌مندی از حسگری جدید و الگوریتمی تازه برای پردازش تصویر، حالا عکس‌های شارپ‌تر، خوش رنگ‌ولعاب‌تر و زنده‌تری را می‌گیرد. این دوربین به‌لطف حضور نور مناسب در محیط و به‌خصوص در ساعات طلایی عکاسی، عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان می‌دهد. چیزی که می‌توانست دوربین این گوشی را کامل‌تر کند، دوربین تله‌فوتو بود که سامسونگ همچنان قصد استفاده آن در سری زد فلیپ را ندارد؛ درنهایت اما به‌عنوان فلیپ‌فونی که دوربین‌محور نیست، می‌توان از عملکرد زد فلیپ ۶ رضایت داشت.

هدف کره‌ای‌ها در این نسل، بهبود تجربه عکاسی در شب از طریق بهبود ترکیب نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بوده است. ازاین‌رو می‌توان در نمونه تصاویر شب گلکسی زد فلیپ ۶ دید که سامسونگ تا حد قابل‌توجهی در انجام کارش موفق بوده و می‌توان روی گوشی تاشوی اقتصادی‌تر این شرکت حساب باز کرد. به‌همین‌ترتیب زد فلیپ ۶ در شرایط نه‌چندان چالشی شب‌هنگام، از پس گرفتن عکس‌هایی شارپ با نویز کم و جزئیات نسبتاً خوب برمی‌آید؛ اما اگر شرایط نوری چالشی‌تر شود، با مواردی چون از دست رفتن جزئیات و سخت‌تر شدن فوکوس روی سوژه‌ها مواجه می‌شوید.

دوربین فوق‌عریض ۱۲ مگاپیکسلی مورد استفاده در گلکسی زد فلیپ ۶ با نسل گذشته‌اش چندان تفاوتی ندارد و همان عملکردی را ارائه می‌دهد که پیش‌تر در بسیاری از مدل‌های این شرکت دیده بودیم: عملکردی یک پاله پایین‌تر از دوربین اصلی. هرچند این اختلاف کیفیت در نور روز کم‌تر کاربری را متوجه خود می‌کند و اگر دقیق نشوید، شاید این مورد برای‌تان مهم نباشد؛ اما در شب و با سخت‌تر شدن شرایط عکاسی، کیفیت پایین دوربین فوق‌عریض نسبت‌به دوربین اصلی محرز می‌شود. به‌هرحال به‌عنوان دوربین فوق‌عریض می‌توان از دوربین دوم این گوشی رضایت داشت.

باتری و شارژ

ظرفیت باتری جدیدترین زد فلیپ سامسونگ بالأخره به ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعت رسیده و باتوجه به مصرف کم‌تر پنل نمایشگر و بهینه‌سازی‌های تازه در این نسل، انتظار بهبود شارژدهی نسبت‌به قبل را داریم. گوشی‌های دارای فرم فکتور پوسته صدفی به‌دلیل محدودیت فضا، توانایی تجهیز به باتری حجیم مانند سایر گوشی‌ها را ندارند؛ اما سامسونگ با افزایش ۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی توانسته این محدودیت را کم‌تر کند. ازاین‌رو گلکسی Z Flip 6 در بررسی‌های دیجیاتو توانست دوام باتری بهتری داشته باشد. به‌همین‌ترتیب اگر مصرف ترکیبی نه‌چندان سنگین شامل چند ساعت پخش فیلم، وب‌گردی، حدود یک ساعت بازی و عکاسی را طی روز داشته باشید، این گوشی تاشوی سامسونگ تا انتهای روز شما را همراهی خواهد کرد. در بخش سرعت و فناوری شارژ هم تغییری را شاهد نیستیم و سامسونگ با بی‌توجهی به این مورد، به‌کل از رقبای خود در این قسمت عقب مانده است؛ بنابراین تنها پشتیبانی از شارژ سیمی ۲۵ وات، شارژ بی‌سیم ۱۵ وات و شارژ بی‌سیم معکوس ۴.۵ وات را شاهد هستیم.

جمع‌بندی بررسی گلکسی زد فلیپ ۶

گلکسی زد فلیپ ۶ گوشی انقلابی نیست و انتظار چنین چیزی را هم نداشتیم؛ اما بهبودهایی که سامسونگ در این نسل اعمال کرده، آن‌را به مجموعه‌ای کامل‌تر با یک‌سری نقص‌های برطرف شده برای طرفداران گوشی‌های تاشو تبدیل کرده است. درواقع زد فلیپ ۶ پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته تا بتواند انتقادات وارد به نسل گذشته‌اش را برطرف کند. این گوشی تاشوی ۱۰۹۹ دلاری با ویژگی‌های متنوع و جذابی دارد، در زمان نگارش این بررسی برچسب قیمتی حدوداً ۶۵ میلیون را با خود یدک می‌کشد. مسلماً با این قیمت خرید گلکسی زد فلیپ ۵ یا گلکسی اس ۲۴ اولترا منطقی‌تر خواهد بود، اما درصورتی‌که قیمت این دستگاه به ۵۰ الی ۶۰ میلیون تومان کاهش پیدا کند، خرید آن توجیه بیشتری دارد؛ البته صرفاً برای طرفداران گوشی‌های تاشو.

منبع خبر

نظر و دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها