به از زمان تصدی «عباس علیآبادی» بر صندلی وزارت صمت تا به امروز، واردات خودروهای هیبریدی و برقی در اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است. علیآبادی برای سالها مدیریت مپنا را برعهده داشت و علاقه او به توسعه خودروهای الکتریکی و هیبریدی در کشور بر کسی پوشیده نیست. در آخرین روزهای کار دولت سیزدهم، «مهرداد خسروی» مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صمت، بار دیگر بر اولویت واردات خودروهای هیبریدی و برقی به کشور تاکید کرد.
خسروی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، به سیاستهای کلی وزارت صمت اشاره کرد. براساس سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات خودروهای هیبریدی و برقی در اولویت کار این وزارتخانه قرار دارد. تاثیرات زیستمحیطی استفاده از خودروهای برقی و همچنین مدیریت مصرف سوخت در کشور، از جمله دلایلی است که وزارت صمت برای واردات خودروهای هیبریدی و برقی آنها را مورد تاکید قرار میدهد.
تکذیب بسته شدن ثبتسفارش واردات خودروهای هیبریدی، برقی و درونسوز
طی روزهای اخیر، اخباری مبنی بر توقف ثبت سفارش واردات خودرو به کشور منتشر شد. خسروی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا، این اخبار را شایعه خواند و آنها را رد کرد. به گفته او از ابتدای امسال تعداد قابل توجهی ثبت سفارش برای واردات خودرو به کشور انجام شده است. همچنین میزان ارز تخصیص یافته به موضوع واردات خودرو در مقایسه با سال گذشته، ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
خسروی ابراز امیدواری کرد در سال ۱۴۰۳، رکورد تولید و واردات خودرو سال گذشته شکسته شود. همچنین او از بهبود کیفیت خودروها سخن گفت؛ موضوعی که طی سالیان اخیر مورد توجه مصرفکنندگان ایرانی بوده است.
خسروی از واردکنندگان واجدین شرایط واردات خودروهای نو درخواست کرد تا با مراجعه به سامانه جامع تجارت نسبت به ثبت سفارش واردات خودرو اقدام کنند. خسروی ابراز امیدواری کرد با ورود خودروهای برقی به کشور، فناوریهای روز دنیا نیز به کشور منتقل شود.
اظهارات مسئولان وزارت صمت در حالی صورت میگیرد که تنها چند روز تا پایان کار دولت سیزدهم باقی مانده است و به زودی دولت جدید، مدیریت امور را در دست خواهد گرفت. با تغییر مدیران ارشد وزارت صنعت، ممکن است دیدگاه آنها نیز نسبت مساله واردات خودرو تغییر کند.